„БСП за България“ предлага заплатите на депутатите да се намалят

...
„БСП за България“ предлага заплатите на депутатите да се намалят
Коментари Харесай

БСП предлага: Депутатска заплата от 2976 лв., а не 3540 лв.

„ Българска социалистическа партия за България “ предлага заплатите на депутатите да се понижат от сегашните 3540 лева на 2976 лева, колкото са били възнагражденията им в края на предходното Народно заседание (НС). Това заяви пред публицисти ръководителят на групата Корнелия Нинова и разгласи, че към този момент са внесли своето предложение за промени в правилника на Народно събрание.

Колко взимат депутатите, единствено с цел да вървят на работа

От левицата оферират тази заплата да бъде закрепена сума, която да не се усилва до края на Народното събрание, колкото и да пораства междинната заплата за страната. Тази смяна ще се отрази на още 19 органа в страната, това е политическият и административен хайлайф на страната, чиито заплати зависят от тези на депутатите, изясни Нинова.

„ Относно отпуските и ваканциите предлагаме депутатите да почиват единствено на публично оповестените в страната празници по този начин, както всички българи “ ,

сподели водачът на Българска социалистическа партия. Лятната почивка на депутатите остава един месец през август.

„ Знаем, че ще има тежка опозиция против това и ще ни изкарат по-черни и от дявола, подготвени сме за този укор, само че имаме единствено един въпрос, на който съперниците ни би трябвало да отговорят – кой различен в страната, с изключение на политическият и административен хайлайф получава на тримесечие нарастване на заплатата автоматизирано, съгласно това дали пораства междинната работна заплата “, разяснява Корнелия Нинова. По думите ѝ става въпрос за правдивост и за равни права и благоприятни условия.

Тя означи, че същото предложение са създали при започване на това Народно заседание.

„ Ако съм тук в идващия парламент и в случай че Българска социалистическа партия има болшинство, това ще е първото нещо, с което ще стартираме “ ,

добави Нинова.

Попитана за понижаване на дотациите на партиите, водачът на Българска социалистическа партия отговори: „ Ако желаете, ще отворим тематиката за дотациите на партиите в обособен диалог, само че дано не бъркаме двете неща, в този момент става въпрос за привилегии на политическия хайлайф “.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР