БСП за България“ подаде сигнал до главния прокурор, с който

...
БСП за България“ подаде сигнал до главния прокурор, с който
Коментари Харесай

Мая Димитрова, БСП: Служебното правителство купува частни имоти много над пазарните цени

„ Българска социалистическа партия за България “ подаде сигнал до основния прокурор, с който желаеме прокуратурата да откри има ли нарушаване, защото Министерски съвет в края на предходната година взема решение по предложение на служебния министър на труда и обществената политика да подписа договорка за покупка на недвижими парцели и то от частни лица. В тази връзка сме подали сигнал, с цел да стане ясно – има ли осъществено нарушаване, или няма, защото сумите, с които са закупени тези парцели, са много огромни “.

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Мая Димитрова в ефира на NovaNews.

Тя уточни, че няма оповестени критерии и предложения за закупуванe, а страната купува парцели от частни лица при опция да се откри има ли държавни или общински такива в територията на тези градове и едвам тогава, в случай че няма такава опция, да се пристъпи към закупуване на частни парцели.

„ Сумите са много над пазарните. Вероятно парцелите в шестте града ще надминат милиони. Сигналът е против решение на Министерски съвет, само че означавам, че с цел да се стигне до такова решение, има предложение на министъра на труда и обществената политика в Министерски съвет и по-късно Министерски съвет взема решение - в края на декември, с което разпорежда на министъра да подпише контракти с частни лица “, изясни националният представител.

Мая Димитрова съобщи, че Българска социалистическа партия поддържа измененията в Закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуалния кодекс, защото левицата следва поредната позиция, че би трябвало да има надзор върху дейностите на основния прокурор. „ Това е стъпка към смяна в правосъдната система. Подкрепяме предлагането на „ Възраждане “, „ Демократична България “ и на Крум Зарков, защото това е първо гласоподаване. Ако се стигне до второ, ще се създадат оферти, с цел да може законопроектите, които се одобряват и станат закони, да не са противоконституционни и по-късно да бъдат отменяни “, добави тя.

Димитрова бе безапелационна, че Българска социалистическа партия е подготвена за избори, въпреки че съгласно социалистите те са изцяло непотребни, само че са единственият излаз след неуспеха да се сформира държавно управление в това Народно заседание.
Тя уточни, че Българска социалистическа партия е направила всичко належащо за реализирането на третия мандат: „ Ние поставихме преди всичко значимите за България цели, от които зависи развиването на страната и приходите на жителите. Абсолютно несъстоятелни са изказванията за обединения, в случай че погледнем гласуванията в Народно събрание ще забележим, че в доста от тях Политическа партия поддържат оферти и законопроекти, препоръчани от ГЕРБ и Движение за права и свободи “, безапелационна бе тя.

Социалистката съобщи, че е прекомерно рано да се приказва за съдействие в идващото Народно събрание, а Българска социалистическа партия има позиция да не поддържа мандати на ГЕРБ, „ Възраждане “ и Движение за права и свободи. „ Лидерската среща беше със единодушието на Националния съвет да проведем диалози с всички парламентарно показани политически партии, не приказваме за съдействие, не приказваме за обединения “, сподели националният представител от левицата.

„ 12 години ние водим поредна политика и поредна битка против паралелната страна и модела ГЕРБ. Срещата беше в името на националния интерес и в името на хората. Не е загадка за никого, че Народно събрание не одобри бюджет за 2023 година и страната работи с удължение на бюджета от миналата година. Това е проблем за всички “, акцентира Мая Димитрова.

Българска социалистическа партия ще упорства за измененията в Кодекса на труда, които да бъдат прегледани до края на 48-ото Народно събрание, безапелационна бе тя. „ Ние настояваме за размер на минималната работна заплата 850 лева, а бяхме очевидци, че всички политически партии го отхвърляха, само че в последна сметка за на следващия ден първа точка е Кодексът на труда. Това е доста значимо за всички хора “, сподели в умозаключение Димитрова.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР