"БСП за България" отчете много активна, динамична, отговорна, и в

...
"БСП за България" отчете много активна, динамична, отговорна, и в
Коментари Харесай

"БСП за България" внесла 17 законопроекта, депутатите й се изказали над 700 пъти

"БСП за България " регистрира доста дейна, динамична, виновна, и в осъществяване на предизборната си стратегия, работа през актуалната пленарна сесия. Оценката даде ръководителят на групата Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила и благодари на депутатите от левицата.

През тази сесия "БСП за България " е внесла 17 законопроекта за 41 съвещания, задала е 335 въпроса и питания, провокирала е пет разисквания по настоящи тематики и е предложила основаването на три краткотрайни комисии - за НДК, за неизплатените заплати на служащите и за урана във водата на Хасково, регистрираха от групата. Депутатите от левицата са се изказали над 700 пъти.

"В тази сесия най-важното за нас беше да очертаем алтернативата на ръководството на ГЕРБ и "Обединени патриоти ", разяснява Корнелия Нинова. Тя означи, че са внесли законопроекти по обществени въпроси, за приходите, правата на служащи. Много значима част от нашата работа беше политиката във връзка с образованието, битката против монополите и за отбрана на българското произвеждане, добави Нинова.

Законопроектите ни се бавеха и неглижираха преднамерено, само че въпреки всичко са на масата, разяснява заместник-председателят на ПГ на "БСП за България " Крум Зарков. Пет от импортираните от левицата законопроекти са били отхвърлени, два - обединени с други, а седем - в развой на разглеждане. От септември социалистите стартират работа по правенето на различен бюджет.

Заместник-председателят на групата Антон Кутев регистрира, че "БСП за България " има три пъти повече отговорени въпроси в сравнение с всички парламентарни групи взети дружно.

В отговор на въпрос по отношение на идния избор на членове на Висшия правосъден съвет, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова уточни, че са срещу квотните систематизиране по политически сили. Тя означи, че са внесли цели шест кандидатури за членове на Висш съдебен съвет. Другите парламентарни групи явно се движат на квотен принцип, добави тя.

Попитана за възможен избор на съмнение към държавното управление, водачът на Българска социалистическа партия сподели, че към момента не са обсъждали избор на съмнение нито в политическите органи на партията, нито в парламентарната група. Борисов да си изиска избор на доверие от съдружните сътрудници откакто през днешния ден го неодобряваха за Комисията за финансов контрол, разяснява Нинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР