БСП за България обвини управляващите в цинизъм заради драстично увеличение

...
БСП за България обвини управляващите в цинизъм заради драстично увеличение
Коментари Харесай

БСП обвини управляващите в цинизъм

" Българска социалистическа партия за България " упрекна ръководещите в цинизъм поради фрапантно нарастване на заплатите на заместник-министрите и началниците на политически кабинети на фона на обществените неравенства в страната. От ГЕРБ ги приканиха да спрат с небивалиците и опитите за омаскаряване на българското държавно управление.
 
" На фона на картината на неравенствата в сряда на съвещанието на Министерския съвет със свое решение, прокарано тихомълком, Борисов подвигна фрапантно заплатите на всички заместник-министри и най-доверените висши политически служители - началниците на политически кабинети. Това внезапно и фрапантно облагодетелстване ще докара до това, че те към този момент ще получават месечно по към 3500-3600 лв. или с към 2000 лв. повече в сравнение с сега ", уточни Георги Гьоков от левицата, който прочете декларацията.
 
Изведнъж 2000 лв. от горната страна по какъв начин ви звучи, попита той. " На нас от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " ни звучи като цинизъм, дебелоочие и непремереност , като обир на национални пари, събирани от налози, такси и данъци, плащани от целия български народ, за да бъдат хрантутени родственици, съпрузи, съпруги и деца, любовници, че дори и водачи на властта ", разяснява Гьоков.
 
От Българска социалистическа партия показаха, че правилните стражи на властта ще получат 2000 лв. нарастване в този момент и незабавно, а от следващата година за майките ще има с 40 лв. повече, за безработните - с 35 лв. повече, а за пенсионерите - 3,8% нарастване - приблизително 12-13 лв. и то от първи юли.
 
Социалистите заявиха, че не са срещу повишението на приходите , в това число и на министри и началници на кабинети, само че са срещу несъразмерното нарастване на заплатите , а желаят същинска правдивост за всички българи.
 
 БГНЕС, списък

В отговор секретарят на ПГ на ГЕРБ Станислав Иванов разяснява, че не е намерил никакъв смисъл в декларацията на левицата. " Какво прави Министерски съвет - усилваме заплатите, това е реалност. Вие какво, протестирате срещу това нарастване ли ", попита той. Иванов уточни, че 700 млн. лв. повече следващата година ще бъдат изплатени на хората с най-ниски заплати. " 300 млн. плащаме за заплати на учителите, към 600 млн. за просветителна инфраструктура, към 400 млн. даваме за опазване на здравето ", изреди той.
 
В момента имаме 2,5 милиарда повече доходи , означи Иванов. По думите му тези пари са от събрана контрабанда, която била 34% по времето на Българска социалистическа партия, а сега е към 7%. " Това са все неща, които народът ги вижда, няма потребност да хвърляте тук някакви небивалици, да се пробвате да омаскарите българското държавно управление и да свалите още повече рейтинга на Народното събрание ", разяснява Иванов и прикани да се спре с това опълчване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР