„БСП ясно заявихме позицията си – при тази ситуация избори

...
„БСП ясно заявихме позицията си – при тази ситуация избори
Коментари Харесай

Валери Митов: Какво притеснява БСП-София - думата на социалистите за прегръдката с ГЕРБ ли?

„ Българска социалистическа партия ясно декларирахме позицията си – при тази обстановка избори 2 в 1 решението. Видя се, че единственото, което интересува сглобката е битката за преодоляване на регулаторите, битката за постове и пари, и парцелиране на страната. Никакви политики в поддръжка на хората. Няма по какъв начин да допуснем това. Затова най-хубавият вид – избори”. Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България” Валери Митов пред „ Денят ON AIR”.

„ Извиват си ръцете - то е ясно, само че това не значи, че може да се продължава по този начин. Та те не се оправиха със личните си приоритети”, уточни социалистът и добави: „ Да не приказваме за действителните проблеми на хората”.

Народният представител от Българска социалистическа партия даде образец с нарастването на цените на мобилните оператори. „ Ние завеждаме групов иск посредством Федерацията на потребитеите. Върху гърба на хората се стовари и това незаслужено нарастване на таксите и то не е малко – 9.5 %”, уточни Валери Митов.

Социалистът акцентира, че Българска социалистическа партия е поредна в политиките си в поддръжка на хората и напомни по какъв начин Корнелия Нинова като стопански министър и ръководителя на КЗП се спрели нарастване на таксите на мобилните оператори. „ Те го апелираха, само че съдът удостовери решението на Нинова и ръководителя на КЗП. Явно може. Но се желае политическа воля”, акцентира Валери Митов.
Той даде образец и с цената на тока - от 1 юли 2024 година евтиният ток, нощната цена отпада. „ Мерки от страна на сглобката не виждаме”.

„ Българска социалистическа партия е поредна в позициите си. Ние от ден първи на това Народно събрание желаеме оставката на Тодор Тагарев, тъй като е рисков за България. Преди това се противопоставихме на номинацията му в кабинета „ Петков”. Поискахме чуване – да обяснят той и Денков какво е това двустранно съглашение с Украйна? Какво ще изпращаме – жива мощ, още оръжие?”, зададе въпросите националният представител от Българска социалистическа партия.

На имитация на водещата, че са споделили, че няма да изпащат бойци Валери Митов отговори: „ Да чуем – те отхвърлят доста неща, само че след това тези неща се случват. Никого не плашим, в противен случай - тези въпроси тормозят хората, по тази причина желаеме изслушването”.

„ Ще питаме и какво вършат наши делегации през седмица в Украйна? Какво дават обещание на Зеленски? Чуваме, в Народно събрание влиза решение за нова военна помощ. Тагарев разяснява през днешния ден и това. Оголихме страната, армията, изпразниха всички хранилища, заплашиха националната ни сигурност - това ни притеснява”, разяснява социалистът.

Валери Митов изрази подозрение, че комисията за Нотариуса ще свърши нещо. „ Тя е заслон. Съмнявам се, че ще се стигне до кукловодите, до политическия тил на този човек”, сподели националният представител на Българска социалистическа партия, само че акцентира, се се надява въпреки всичко да има прокурори, които да разкрият истината.

За БСП-София: „ Няма санкции, няма изключени – дано социалистите да решат, ние сме демократична партия. Да забележим дали са съгласни с това да се общинските съветници на Българска социалистическа партия да поддържат Политическа партия – тези, които нарязаха Паметника на Съветската войска? Или пък да се съюзяват с ГЕРБ? Антон Хекимян стана ръководител на Антикорупционната комисия в СОС. И то – с гласовете и на Българска социалистическа партия. Която 17 години се бори в София против корупцията, против ръководството на Борисов и Фандъкова”, заключи Валери Митов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР