БСП връща мандата неизпълнен, след като депутатите отхвърлиха предложената от

...
БСП връща мандата неизпълнен, след като депутатите отхвърлиха предложената от
Коментари Харесай

БСП връща мандата. Отиваме на предсрочни избори.


Българска социалистическа партия връща мандата несбъднат, откакто депутатите отхвърлиха препоръчаната от тях управническа стратегия. Президентът Румен Радев би трябвало да насрочи предварителни парламентарни избори, които да се проведат през есента.

Българска социалистическа партия връща мандата на президента Румен Радев несбъднат. Това значи, че ново държавно управление в този парламент няма да бъде излъчено, а президентът би трябвало да насрочи дата за предварителни парламентарни избори наесен.

До решението на Българска социалистическа партия се стигна, откакто през днешния ден с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, " ИТН " и " Възраждане " депутатите отхвърлиха препоръчаната от левицата 6-месечна управническа стратегия, която трябваше да служи за основа на договарянията за кабинет.

" Опасността, която стои пред страната, е отговорност на тези, които не поддържаха това България да има работещ парламент и работещо държавно управление ", съобщи ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски на брифинг в Народното събрание. " Ясно стана на всички, че " Възраждане " са патерица на ГЕРБ, а " ИТН " - на Движение за права и свободи ", добави още Свиленски.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР