БСП внесе в деловодството на парламента подписка с искане за

...
БСП внесе в деловодството на парламента подписка с искане за
Коментари Харесай

БСП поиска оставката на Емил Христов от ГЕРБ

БСП внесе в деловодството на Народното събрание подписка с искане за оставката на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов.

От левицата са събрали 80 подписа, в това число на депутати от други партии. Искането на оставката на Христов пристигна, откакто предходната седмица в постройката на Народното събрание не бяха позволени хора с увреждания.

Радев отговори на Цветанов: Неслучайно приказвам за обучение, очевидно мъчно осмисля

Цветанов: Когато един политик не може да предложи опция, употребява персонални нападки

Европредседателството и задкулисието в речите за новата сесия на Народното събрание

Депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев съобщи, че мотивът за желаната оставка, е недопускането на хората с увреждания в постройката на Народно събрание, само че повода е доста по-голяма. „ Тя е, че дейностите на Христов бяха единствено следващия израз на цялата политика на ГЕРБ към всички българи и по-специално към хората с увреждания. Нищо не се е трансформирало за тази една година. Протестите, които вършат хората с увреждания са същите. Исканията са същите, за тях няма никакви промени”.

„ Това е резултат от цялостната политика. Христов с дейностите си просто я удостовери и докара до заключението ни, че би трябвало да се вземат ограничения за отстраняването му по този начин и да се принудят ръководещите да свършат най-малко нещо в най-уязвимата сфера за хората с увреждания. Те са най-ощетената група от обществото”, посочи Кутев.

От парламентарната група на ГЕРБ отвърнаха, че стоят зад Емил Христов.
 Тома Биков Тома Биков
„ Ще гласуваме срещу предлагането на БСП”, уточни Тома Биков от ГЕРБ.

„ За нас това е следващ опит на Българска социалистическа партия да трансформира един механически проблем в политически. Симптом е на безпринципност и опит за преобразяване на Народно събрание в сцена на фарсове и гротески “, добави той.

„ Всяка парламентарна група ще вземе решението си. Нашата застава зад Христов. Той сервира извиненията си на хората, на които беше породено стеснение. На Българска социалистическа партия няма за какво да се извиняваме. Подобни техни дейности са опит да паразитират върху сериозните проблемите на едни хора, които всеки ден се борят за живота на децата си.”

Според Тома Биков с гласуването на оставката на Емил Христов щял да се загуби още един парламентарен ден, тъй като Българска социалистическа партия нямали действителни оферти за законопроекти.

„ Това е опит за паразитиране на действителни проблеми. Нямаме проблеми със зам.-председателя. Този проблем можеше да свърши още в самия ден. Хората са добре пристигнали в Народно събрание и постоянно сме отворени за диалог с тях и не само-с всевъзможни групи “, увери депутатът от ГЕРБ.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР