БСП внесе сигнал за безстопанственост в МБАЛ „Христо Ботев“-Враца до

...
БСП внесе сигнал за безстопанственост в МБАЛ „Христо Ботев“-Враца до
Коментари Харесай

БСП със сигнал до Сотир Цацаров, пита кой проспа ликвидирането на врачанската болница

БСП внесе сигнал за занемареност в МБАЛ „ Христо Ботев “-Враца до основния прокурор на Република България Сотир Цацаров. Документът на социалистите е съпроводен и от отворено писмо. Публикуваме текста без редакторска интервенция:
"От Българска социалистическа партия внесохме сигнал за занемареност в МБАЛ „ Христо Ботев “-Враца до Главния прокурор на Република България Сотир Цацаров. В него настояваме за незабавна инспекция на управническата активност на комерсиалното сдружение, по отношение на взимане на решения, подписване на контракти, финансиране на лечебните действия през последните 4 години. Загубите на лечебното заведение порастват поголовно, а по тази причина плащаме всички ние, които живеем в Област Враца. Кой не видя протичащото се-питаме ние? Болницата от ден на ден затъва в своите задължения. Отчитани са ужасно повишени разноски и не е спирало да се натрупат борчове. В същото време страната е абдикирала от своите отговорности.
Непокритата загуба на лечебното заведение нараства неконтролируемо през последните три години, като приблизителният ритъм на повишаване е с по 3млн.лв. на година, като за 2015г. - 10 636хил.лв, за 2016г. – 13 268хил.лв., за 2017г. – 16 253хил.лв. т.е. за последните три отчетни интервала непокритата загуба на сдружението се усилва с над 50%.
Къде бяха институциите по това време питаме ние, за какво проспаха всичко това? Под чии политически чадър се е случвало всичко това и дали не е авансово уговорено да крадат и да затъркат болничното заведение?
Настояваме и за инспекция на така наречен „ оздравителна стратегия “! След нейното приемане се следи трайно утежняване, както на медико-статистическите, по този начин и на финансовите индикатори на сдружението, систематични проблеми в активността на редица отделения, тежък недостиг на лекарствени средства, нередовно погашение на отговорности към чиновниците на лечебното заведение.
Обект на инспекция би трябвало да са и външните сдружения „ точещи “ болничното заведение. под риск бе сложена и активността на Спешно приемно поделение, като краткотрайно бе прекратен приемът на пациенти. Това сътвори сериозна опасност за живота на пациентите в сериозно положение. Време е да се постави завършек на тази мътна история и да разберем, кой унищожи болничното заведение и какъв брой прибра в джоба си!
Иво Лилов-Областен водач на БСП-Враца "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР