БСП внася законопроект, с който да се регламентира изборът на

...
БСП внася законопроект, с който да се регламентира изборът на
Коментари Харесай

БСП внася закон срещу роднинските назначения

БСП внася законопроект, с който да се регламентира изборът на ръководещите органи на държавните и общински предприятия, оповестиха от левицата на фона на свадите с роднински назначения от последните седмици, съобщи Българска телеграфна агенция.

Заместник-председателят на левицата Драгомир Стойнев напомни, че са предложили законопроекта в предходния парламент и тогава е бил отритнат. Той изрази вяра този път да бъде признат, тъй като ще регламентира метода, по който ще бъдат избирани членовете на ръководещите органи на държавните и общински предприятия. Стойнев акцентира, че законопроектът обгръща и общинските предприятия, където, по думите му, става най-голямата корупция, която зарежда локалния хайлайф на ГЕРБ.

Той означи, че постовете в бордовете на държавните и общинските предприятия би трябвало да се заемат от експерти след конкурс и да бъдат сменяни, единствено в случай че не извършват бизнес проекта, залегнал при тяхното предопределение, а не при промяната на съответния министър. Спирайки шуробаджанащината и корупцията можем да дадем подтик на българската стопанска система, разяснява Стойнев.

От Българска социалистическа партия обявиха, че ще поддържат в пленарна зала оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров. Антон Тодоров ще си отиде, а Валери Симеонов би трябвало да остане, разяснява заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев. По думите му тематиката за вицепремиера Валери Симеонов е мина за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Валери Симеонов към този момент не е проблем на премиера, той е народен проблем, добави той.

Добрев призна, че Българска социалистическа партия е изгубила частичните избори за кмет на Вълчи дол и на Трън поради системата, по която те се организират. Във Вълчи дол приказваме за стопански напън и тройна коалиция сред ГЕРБ, патриотите и Движение за права и свободи, уточни той.

За София съм по-спокоен, в сравнение с за дребните общини, които са превърнати във феодални владения, разяснява заместник-председателят на Българска социалистическа партия. Ще работим да дадем правото на хората да гласоподават свободно, знам, че резултатите на Българска социалистическа партия ще дойдат от единствено себе си, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР