БСП внася вота на недоверие, заради провал на правителството в

...
БСП внася вота на недоверие, заради провал на правителството в
Коментари Харесай

Вежди Рашидов обвини Тодор Живков за водната криза в Перник: Другарят е допуснал грешки

БСП внася вота на съмнение, поради неуспех на държавното управление в политиката по околна среда и ръководството на водния бранш. Подписката с претекстовете ще бъде подадена в деловодството на Народното събрание в 14:00 ч.

" Нормалните политически пазарлъци стартират да се появяват преди такива вотове. По-важно е това, което се случва. Сериозната част от диалога е, че се одобри по какъв начин за 40 дни да се прокара вода от Белемекен до Перник. Грешки са позволени от господин другаря Живков ", разяснява ръководителят на комисията по просвета в Народно събрание Вежди Рашидов в студиото на " България заран ".

" Вода няма, хората са в рецесия, а те желаят да се забавляват да смъкват държавното управление ", сподели Рашидов пред Bulgaria ON AIR.

" Аз бях един дребното министри, който върна от Канада 21 хиляди антики, които те не бяха длъжни да ни връщат ", напомни Рашидов.

Според него културно завещание се изнася с протекциите на доста високи етажи на властта и няма късмет страната да върне назад откраднатия медальон.

" Свършена е работата. Единстеният късмет е бил да не изпуснем да замине от страната ", сподели той.

В края на май Рашидов провежда европейски конгрес, който да разиска проблемите в сферата с противозаконната търговия на културни полезности.

" Всичко това е проблем на света и на Европа ", означи Рашидов. Той счита, че са нужни драконовски ограничения, които да се борят с нарушителите.

Друга тематика, която провокира социална реакция, е планът за реорганизация на площад " Св. Неделя ". Софийската света митрополия се опълчи на плана на проектант Фуксас за новата визия на площада. 

" В момента има един прелестен план. Църквата ще седи в тази среда като едно украшение, ще се открои. Аз съм срещу самодейността, която се вихри в България. Всеки втори схваща от всичко. Българската православна черква би трябвало да се занимава с щедрост и вярата на хората, а не с архитектура ", безапелационен беше Рашидов.

" Трябва да диша това централно пространство. България е осеяна с монументи, които светят - кич до кич. Градската среда е на всички нас и би трябвало да е създавана от експерти ", означи Рашидов.

По негово предложение в средата на 2020 година ще бъде преиздаден романът " Под игото ".

" Вазов е христоматиен публицист. Много деца към този момент не знаят кой е той. Да бъде тъкмо " Под игото " се реши на групова среща. Но аз бих издал по-непознатите неща на Иван Вазов. Той не е единствено " Под игото ", съобщи Рашидов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни т
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР