БСП внася сигнал до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)

...
БСП внася сигнал до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)
Коментари Харесай

БСП сезира КЗК заради мобилните оператори

Българска социалистическа партия внася сигнал до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) с искане да се произнесе дали мобилните оператори, които ползват идентични клаузи, не основават спънка пред разпоредбите за свободна конкуренция . Това заяви в коридорите на Народното събрание водачът на партията Корнелия Нинова, представена от Българска телеграфна агенция.

Вторият сигнал по отношение на по-високите цени е до Комисията за контролиране на известията (КРС), които утвърждават общите условия на договорите на мобилните оператори.

„ Искаме да има страна, тъй като има органи, има способи това да бъде спряно, да се трансформират изискванията в тези контракти “, изясни Нинова.

В отговор на нейния въпрос какви ограничения ще предприе държавното управление за отбрана на потребителите, с цел да ограничи злоупотребата с монополно състояние на мобилните оператори, Денков отговори, че следва държавното управление да влезе в диалози с телекомите .

Премиерът означи, че контролните институции би трябвало да наблюдават да има правила по какъв начин се подписват тези контракти.

„ Уговорено е. Ще създадем диалози с управлението на тези оператори, да им обърнем внимание, че това е неприятна икономическа процедура . Тя основава напрежение. Те самите не са заинтригувани да я поддържат. Ще приказваме и със съответните контролни институции да бъдат по-активни в тази посока “, изясни Денков.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР