БСП внася искане до Комисията за противодействие на корупцията и

...
БСП внася искане до Комисията за противодействие на корупцията и
Коментари Харесай

БСП иска проверки на имоти на фигури от ГЕРБ заради сайт с фалшиви новини

Българска социалистическа партия внася искане до Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) да ревизира жилищата на Владислав Горанов, министър на финансите и четирима народни представители - Десислава Атанасова, Делян Добрев, Красимир Велчев и към този момент някогашния депутат Антон Тодоров. Това разгласи пред публицисти в Народното събрание секретарят на парламентарната група на алената паратия Филип Попов.
Той посочи, че настояването е по отношение на с член 47 ал 2 от самия закон, съгласно който за сигнал се смятат и медийни пуликации във връзка с корупция или спор на ползи. " Такива изявления имаше и гледище комисията да ревизира тези сигнали във връзка с тези жилища какво е основанието за придобиване или за наем ", изясни Попов.
Любопитно е, че става въпрос за информация, тръгнала от уеб страницата " Вале Нюз ", на чиято заглавна страница е маркирано, че това е издание за „ подправени вести и безспорни измислици “.
Попов сподели още, че чака комисията да ревизира изявленията дали са подправени вести, без да конкретизира кои точно и че се надявам, че комисията ще си свърши работата и ще ревизира сигнала.
" Ако някой от сътрудниците от Българска социалистическа партия покаже запис, фотография, какъвто и да е материал, че аз в миналото през живота си съм стъпвала в комплекса " Царско село ", съм подготвена да си подам оставката на мига, само че чакам същото и от тях - от господин Попов, от госпожа Нинова, от всички вносители на този сигнал. ", съобщи Десислава Атанасова и добави: " Явно Българска социалистическа партия са проводници на подправени вести, откакто се постанова да разясняваме този случай ". Тя акцентира, че имуществото й е обществено осветено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР