БСП вместо да се занимава със себе си и да

...
БСП вместо да се занимава със себе си и да
Коментари Харесай

Петър Курумбашев: Вместо да се готви за нови избори, БСП се занимава със себе си

БСП вместо да се занимава със себе си и да избира нов водач, в този момент можеше да се приготвя за идните избори и локалния избор. Това счита депутатът от предходния мандат в европарламента Петър Курумбашев, който гостува в студиото на " 120 минути " в ефира на Би Ти Ви.

" Цялата ни подготовка за евроизборите се състоеше в това да създадем листа, без Сергей Станишев. В листата на Българска социалистическа партия би трябвало да има стагозагорец, врачанин, водач, синдикалист, български евреин, български арменец, български турчин. А то има единствено хора, които не харесват Станишев или изясняват какво съставлява Истанбулската спогодба ", разяснява Курумбашев.

Според него българите не са се припознали в нито една политическа партия. " Европа не отива " на кукуво лято ", имаме огромна изборна интензивност, има и протестен избор, само че не е огромен. Проевропейските гласоподаватели имат болшинство в избора на нов европарламент ", сподели Курумбашев.

Той показа, че е бил сюрпризиран, когато от 4-то място в листата на предходните избори, в този момент е бил подложен на 9-то. " След като си чувал единствено положителни оценки, се питаш като в онази реклама: " Къде сбъркахме ". И аз в този миг се запитах същото ", разяснява Курумбашев. Той обаче счита, че няма потребност от реваншизъм и няма " да си връща напук ".

Той счита, че в тази акция не е имало диалог за Европа, както и за потребностите на по-обикновените хора, които не се усещат показани.

" Българите желаят политиците да са естествени хора, които приказват за техните проблеми, които не се ръфат един различен, а са свършили работа за тях. Мисля, че харесват и политици, които в действителност обичат Европа и имат вяра в европейския план. Много е елементарно да се катериш върху изречения " България над всичко " и кой да става на сапун ", разяснява още Курумбашев.

Според него ГЕРБ е партията на Бойко Борисов, изключително през последните дни. Движение за права и свободи е на Ахмед Доган, а Българска социалистическа партия не е личен план, въпреки че в последно време Корнелия Нинова е пробвала да го трансформира в подобен.

" Като че ли от ден на ден отиваме към Европа на харизматичните водачи ", предвижда Курумбашев, а за край цитира Конфуций: " Ако искаш да служиш на хората, за какво ти е нужна служба? "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (618)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР