БСП винаги е следвала и заявявала позицията, че е против

...
БСП винаги е следвала и заявявала позицията, че е против
Коментари Харесай

Христо Проданов: Очевидно е сближаването на президента Радев с ГЕРБ

„ Българска социалистическа партия постоянно е следвала и заявявала позицията, че е срещу даването на оръжия за Украйна, както и за мирни договаряния и разрешаване на спора. Даването на оръжия е стъпка тъкмо в противоположната посока. И ние като бранители на тази част от обществото, която мисли, че не би трябвало да се дават оръжия на Украйна – би трябвало да бъдем правилни с хората, които са ни изпратили в Народното събрание. Поради тази причина е неточно Божанков да постъпва по различен метод, тъй като е влезнал с листата на Българска социалистическа партия, а не с листа на друга партия. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Христо Проданов в ефира на Нова.
Проданов посочи, че социалистите са имали съвещание на парламентарната си група, където са взели решение да гласоподават срещу даването на оръжия за Украйна и добави, че Божанков е имал избор да не влиза в зала и надлежно да не гласоподава, само че е направил тъкмо противоположното. „ А изявлението му беше нападателно и нападателно по отношение на хората, които са го подкрепили. Не съжаляваме, че го изключихме. Това е кардинална позиция. В политиката е значимо да се следват правила, тъй като би трябвало да изпълняваш това, което си заречен на хората “, сподели още социалистът.
Той бе безапелационен, че парламентарната група на социалистите е единна и те работят в посока на това, което са обещавали на хората преди изборите. „ Онзи ден да вземем за пример с помощта на нашето предложение на първо четене мина минимална работна заплата от 850 лева за идната година, т.е. 50% от междинната “, добави Проданов.
„ Изключително значимо за България е да имаме постоянен кабинет, тъй като сме в голям брой рецесии, а на няколко километра от границата ни има и война. За нас това е значимо да се случи, само че би трябвало да е въз основата на правила. На проф. Габровски му обяснихме, че държавно управление с мандат на ГЕРБ няма по какъв начин да подкрепим. Ние ще влезем в залата и ще гласуваме против този кабинет. За депутатите от Българска социалистическа партия мога да подсигурявам, че всички ще бъдем в зала и ще гласуваме срещу. Вторият мандат ще бъде на Политическа партия и оттова към този момент нищо не е несъмнено. Нека те да дефинират своята позиция дали ще желаят да вършат кабинет или не, тъй като те един път споделят едно, а различен път – друго “, изясни националният представител от левицата за настоящата политическа конюнктура и разновидностите за сформиране на постоянен кабинет.
Той напомни думите на Радев, който преди по-малко от година е казвал, че колкото повече министри има като Петков и Василев – толкоз по-добре за страната, а в следствие ги е нарекъл шарлатани. „ Няма по какъв начин да знам за какво толкоз бързо ги взима тези завои. Политическата чистка, която направи неговото държавно управление върна фрагментите на ГЕРБ и е явно тяхното доближаване. Истината е, че всеобщо се връщат фрагменти на Движение за права и свободи и ГЕРБ в държавното ръководство. Служебното държавно управление разпродава парцели на безценица, което въобще не е тяхна работа. Въпросът със Шенген в това време – имаме 1200 щата недокомплект, потребност от бронежилетки, корекция на оградата и доста други. В тази връзка служебното държавно управление трябваше да внесе някакъв бюджет с съществени параметри “, сподели в умозаключение Христо Проданов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР