БСП винаги е готова за избори. Сега провеждаме срещи с

...
БСП винаги е готова за избори. Сега провеждаме срещи с
Коментари Харесай

Иван Ченчев: В управляващата сглобка се рекетират взаимно, за да си разпределят порциите

" Българска социалистическа партия постоянно е подготвена за избори. Сега организираме срещи с нашите структури и новоизбраните кметове и общински съветници. Много потребни полемики. Днес в Плевен са хора от 7 области в страната. Има доста въпроси, тук е и управлението на партията. " Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Иван Ченчев в ефира на Nova News.
" Хората съгласно мен са разчели доста знакова имитация, а точно: " Хайде да забележим какво ще стане ", произнесена от господин Пеевски към господин Петков, който явно ръкомахаше недоволно и очевидно заплашваше, че може да се подхващат крути дейности. На мен ми е неловко пред аудиторията да повторя каквото чух. Със сигурност имаше и нецензурни изрази. Пред цяла България стана притежание този обществен рекет, който си постановат един на различен в ръководещата сглобка. Така се командва България сега като се разпределят порциите. За да могат да разпределят регулатори, да разпределят 8 милиарда в здравната каса, да могат да си нагодят властовите позиции. Министър-председателят потвърди и сподели, че не ръководи процесите. Очевидно закрепено в него това изречение демонстрира, че не може и нищо не зависи от него и прескачат, и се схващат вождовете в сглобката. Тези, които дават линията на това какво ще се случва. Видяхме и доказателството - след бурните диспути се отеглиха някъде по коридорите и в стаите. Обикновено това става в стаята на Борисов или Пеевски, евентуално на по едно турско кафе. После се видя, че излязоха с радикално разнообразни позиции и принудиха управлението на НЗОК да подадат оставки ", разяснява социалистът за абсурда към избора на подуправител в НЗОК.
Той разяснява и аргументите, заради които социалистите няма да поддържат бюджета и по-специално тези в бранш опазване на здравето. " Ние това го споделяме от дълго време, че единствено ще се усилват парите за здраве, само че това няма да донесе нищо позитивно. Хората не престават да са недоволни от здравната помощ в България, от достъпа до нея. Продължават да са недоволно, че големия брой болнични кревати са съсредоточени в огромните градове. С други думи - няма промени в бранша, а просто наливане на повече пари. А те се изпокараха за това кой ще разпределя тези пари ", добави Ченчев.
" Българска социалистическа партия е устойчива политическа партия със своите стратегия и визии за законодателството в страната. Ние сме на мнение, че когато нещо би трябвало да се трансформира - то би трябвало да се прави, в случай че е положително за хората. Не може да кажем, че е добре за страната да има политици на висши държавни длъжности, които са се клели в знамето на друга страна и да имат двойно поданство. От трибуната на Народно събрание през вчерашния ден споделих на Тодор Тагарев, че за мен това е един злепоставен човек, който би трябвало да си подаде оставката неотложно. Поради обстоятелството, че той сега е министър на защитата в България, а е работил за непознато държавно управление ", заключи депутатът от Българска социалистическа партия за какво министъра на защитата е нездравословен за страната и би трябвало да си подаде оставката.
Ченчев разяснява и писмото изпратено от ПЕС като дефинира написаното в него за изкривена информация, в която няма нищо правилно. По думите му обстоятелствата там не дават отговор на истината. " Ако отворим основополагащите документи ще забележим, че на доста места написа думата: патриотично, родолюбив. Българска социалистическа партия е и патриотична партия. След взаимоотношението, което осъществихме с тези партии ни разреши да имаме избрани общи позиции ", добави националният представител от Българска социалистическа партия.
" Не би трябвало да се търси борба по смисъла на това, че има разнообразни позиции. Фактът е, че на Григорова и трябваше Българска социалистическа партия и тя пристигна на крайници на Позитано. Всички ние единомислещо я подкрепихме. Това, че след това тя промени своето държание - би трябвало да отнесете към нея този въпрос. Искам да дам една прогноза, че тя няма да остане дълго общински консултант ", сподели в умозаключение Иван Ченчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР