БСП винаги е била против необоснованите искания за увеличаване на

...
БСП винаги е била против необоснованите искания за увеличаване на
Коментари Харесай

Таско Ерменков: БСП е против необоснованото искане за вдигане на цената на тока

" Българска социалистическа партия постоянно е била срещу голословните претенции за увеличение на каквато и да било цена, изключително на витално значими артикули и услуги, като електрическата енергия ". Това съобщи националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Таско Ерменков на конференция в централата на партията.

Той акцентира, че има искане на НЕК за повишение на цената с над 50%. " Това искане за следващ път демонстрира, че държавното управление на ГЕРБ и Оперативна програма, отпред с Министерството на енергетиката, което е принципал на НЕК, са в основата на непрофесионалното ръководство на енергийната ни система. Няма по какъв начин да си разбираем по различен метод това, че за предходната година имаме над 3.5 терават часа продадена електрическа енергия от водните централи на НЕК, на базова цена, което действително е довело до загуба на компанията от към 200 млн. лева ", изясни националният представител. По неговите думи има и още една загуба от 30 млн. лева поради несъответстващото включване и изключване на американските централи.

" Заради това непрофесионално ръководство се прави опит всички последици да бъдат трансферирани върху потребителите ", сподели още Ерменков. Според него политиката на ръководещите е да пазят ползите на богатите за сметка на бедните, да се трансферират отговорностите и грешките върху тези, които заплащат.

" Това се прави най-много посредством признание на вложения, които ще бъдат правени в бъдеще, а включването им в цената е към днешния ден ", добави той. Като фрапиращ образец той уточни ЧЕЗ - искане за повишение на нощната цена с 67%, което е непостижимо. Ерменков изясни, че ЧЕЗ за следващ път прави опит да продаде своите активи в България, като този път на вложител, който може би е по-лош и от " Инерком ".

" Според обществената информация за " Еврохолд " те нямат никакъв опит в ръководството на електроенергийни системи. Преди всичко работят в застрахователния, лизинговия и банковия бранш. Тяхната финансова непоклатимост е много съмнителна, тъй като за 2017 година имат регистрирани 17 млн. лева загуба. Имат обезпечени 10 индивида, съгласно Национален осигурителен институт ", акцентира националният представител. По неговите думи Румъния и Гърция са им отказали продажбата на осигурител, с претекст за несигурно финансово положение. " В същото време ЧЕЗ се пробва да им продаде електроснабдяването на половин България. Дали зад маската на " Еврохолд " не се крие същата мастита фигура, която беше и зад Гинка Върбакова, с цел да приватизира най-голямото електроразпределително сдружение? ", попита Таско Ерменков.

Емил Георгиев: Кражбите са фактор за повишение на цените на тока

" Няма друга организация, като Федерацията на потребителите, която да има по-пълна и достоверна информация за размера на кражбите на електрическа енергия у нас. Те са значителен фактор за повишението на цената на тока. През предходната година направихме голям брой инспекции и се оказа, че кражбите от предприятията са повече от тези на битови консуматори. Къде е страната, в лицето на регулатора й КЕВР? ", сподели на конференцията Емил Георгиев, претендент за евродепутат от " Българска социалистическа партия за България " и ръководител на Федерацията на потребителите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР