БСП вероятно ще поиска повторно преброяване на бюлетините в Шумен

...
БСП вероятно ще поиска повторно преброяване на бюлетините в Шумен
Коментари Харесай

БСП иска ново броене на бюлетините в Шумен и Ловеч, ГЕРБ видя в това поведение на губещия

Българска социалистическа партия евентуално ще изиска наново броене на бюлетините в Шумен и Ловеч. За Шумен социалистите разискват и дали да не изискат анулиране на кметските избори. По-късно от ГРЕБ дадоха отговор косвено като оповестиха, че " когато загубиш изборите, нормално търсиш някакво опрощение отвън себе си ".

" В Шумен – разликата ни е единствено 77 гласа, при невалидни бюлетини над 400. Тук ще обсъждаме искане за преброяване на бюлетините и анулиране на вота. В Ловеч – разликата ни е 347 гласа, също при голям брой невалидни бюлетини ", сподели на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Според нея има съображение и за анулиране на вота в София, само че правно съображение да го изиска има инициативният комитет, който издигна Мая Манолова. Социалистите обаче можели да я поддържат политически. От екипа на някогашния омбудсман оповестиха, че считат да подадат тъжба до края на седмицата.

" Манолова сподели, че опция в столицата има. Разликата е минимална, има голям корпоративен избор, купени са и ромски гласове. Ще ги извадим още веднъж в секции и ще ги представим пред вас ", сподели Нинова.

По думите ѝ резултатите на социалистите демонстрират, че " смяната стартира ":
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР