БСП върна неизпълнен третия проучвателен мандат на президента Румен Радев.Г-н

...
БСП върна неизпълнен третия проучвателен мандат на президента Румен Радев.Г-н
Коментари Харесай

БСП върна мандата, Радев не каза кога ще са изборите ВИДЕО

БСП върна несбъднат третия изследователски мандат на президента Румен Радев.

" Г-н президент, направихме всичко належащо, с цел да осъществим третия мандат. изведохме четири значими задания за постоянно държавно управление и парламент – такива, каквито ги обсъдихме с вас – приемането на България в Шенген, законите по Плана за възобновяване, приемане на Бюджет за 2023 година и правосъдна промяна. Поканихме всички партии на диалог. И от тези, които пристигнаха, и от тези, които не пристигнаха, само че обявиха обществени позиции, стана ясно, че не се събра единодушие и болшинство за лъчение на постоянен кабинет. Порази тази причина връщам третия мандат ”, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

От своя страна президентът поздрави Нинова за положените старания за сформиране на постоянно държавно управление. " Искам да ви поздравя за напъните, които положихте за сформиране на постоянно държавно управление в една доста сложна политическа конюнктура. Но очевидно и този път тя не откри позволение и отиваме на следващите предварителни парламентарни избори. Пожелавам ви триумф на тях ", акцентира Радев.

„ Разочарование е, че няма да има постоянно държавно управление. От това ще загуби България и хората. Забавят се много значими процеси – тези четирите, които ние определихме като предпочитани ”, уточни Нинова.

Тя отхвърли да се ангажира с прогноза по кое време ще бъде планувана датата за изборите. „ Това е работа на президента ", акцентира тя.

По думите на водача на Българска социалистическа партия в границите на този парламент доста неща не са могли да бъдат свършени. „ Най-важното е приемането на бюджет за 2023 година. През него можехме да овладеем инфлацията, да увеличим приходите на хората и да се преборим най-малко малко с бедността и неравенството ”, уточни тя. И добави: „ Това, че не можа да се сформира кабинет с третия мандат не е неуспех на Българска социалистическа партия, Не мода да се сформира и с първия, и с втория, тъй че това е общ крах на 48-ото Народно събрание. Не мисля, че има партия, която можеше да осъществя този мандат, изключително след абсурда с Nexo ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР