БСП-Варна е поискала оставката на Корнелия Нинова и Кирил Добрев,

...
БСП-Варна е поискала оставката на Корнелия Нинова и Кирил Добрев,
Коментари Харесай

Гуцанов: БСП-Варна поиска оставката на Корнелия Нинова и Кирил Добрев

БСП-Варна е поискала оставката на Корнелия Нинова и Кирил Добрев, разгласи Борислав Гуцанов, ръководител на градската организация на партията в морската столица. Той ще внесе настояването в централата на Българска социалистическа партия преди началото на идния пленум на Националния съвет на партията.

" Това не е мое персонално искане, а на груповия орган – градския съвет на Българска социалистическа партия във Варна ", съобщи Гоцанов в предаването " Беновска пита " по Канал 3. Мотивите са за властническите дейности на Нинова при определянето на претендента на Българска социалистическа партия за кмет на Варна. Както е известно кандидатурата на Гуцанов не беше подкрепена от управлението на партията, а на негово място беше сложена Анелия Клисарова.

Нинова пристигна във Варна на 25 юли и разгласи, че ще направи смяната. След това прати заместника си Кирил Добрев, който довърши започнатото от нея, изясни Гуцанов. Той твърди, че дейностите на Нинова са в несъгласие с устава на партията.

" Дадоха се пълномощия за кметските избори на човек, който от 2 години е член на Българска социалистическа партия, а преди 4 години беше наш съперник на изборите ", уточни Гуцанов. Затова социалистите не са могли да създадат смяната в ръководството на града. Те имат 8 общински съветници против 18 от ГЕРБ в общинския съвет, а Клисарова даже не съумя да стигне до балоаж.

Кирил Добрев съобщи пред Дарик през вчерашния ден, че единствено 140 гласа не са стигнали във Варна на претендента за кмет на Българска социалистическа партия да отиде на балотаж против Иван Портних от ГЕРБ. Той завоюва кметския пост в конкуренция с Костадин Костадинов от " Възраждане ".

Гуцанов подсказа, че отводът на " Позитано " 20 да го поддържа за кмет е подмолна сделка, евентуално с ГЕРБ. Той подсети, че точно от Варна са почнали митингите против първото държавно управление на Бойко Борисов през феврури 2013 година Затова за ръководещата партия било доста значимо да не се реализира пробив на социалистите там, допусна той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР