БСП в цялата си история е била партия на мира

...
БСП в цялата си история е била партия на мира
Коментари Харесай

Левицата - против войната и срещу санкциите

БСП в цялата си история е била партия на мира и съдействието. От съпротивата против Балканската и Междусъюзническата война и позициите за безучастие на България в Първата международна война при започване на XX век, за неутралитет във Втората международна война, до митингите против военната интервенция в Сърбия в неговия край и извършената без глоба на Организация на обединените нации война в Ирак през 2003 година Като партия на мира Българска социалистическа партия постоянно е отстоявала търсенето на дипломатически решения и е отхвърляла диктата на силата.

Българска социалистическа партия осъжда ескалацията на спора в Украйна и подхванатата военна атака на съветската войска. Тези дейности са в нарушаване на Устава на Организация на обединените нации и правилата, залегнали в Заключителния акт от Хелзинки. Заедно с това настояваме интернационалната общественост да постави завършек на двойните стандарти в използването на интернационалното право.

Българска социалистическа партия упорства за неотложно преустановяване на военните дейности от страна на Русия и връщане на двете страни в спора на масата на договарянията, с цел да бъдат избегнати нови жертви и да бъде даден късмет на политическите и дипломатическите старания за намиране на трайни взаимноприемливи решения. Изразяваме нашата откровена човешка съпричастност към украинския и съветския народ, които усещаме близки.

Българска социалистическа партия не поддържа въвеждането на стопански наказания от страна на Европейски Съюз против Руската федерация, защото те се потвърдиха в годините като неефективни и безрезултатни, както и предвид на бъдещите отрицателни последствия от тях за българската стопанска система и за жителите.

Българска социалистическа партия упорства държавното управление да изготви проект за противопоставяне на последствията от спора въз основа на разбор и на резултата върху българската стопанска система от поетапно въвежданите наказания и на предстоящите ответни ограничения. Предлагаме да се планува доставянето на филантропична помощ за жителите от засегнатите региони, изключително в тези от тях, обитаеми с етнически българи, които също са обект на военни офанзиви. В тази връзка призоваваме българските социалисти да се включат в дарителската акция, оповестена от Българския червен кръст в помощ на украинските жители. Очакваме да стартира подготовка и организация за приемане на бежанци от засегнатите от войната региони на Украйна, като границите ни останат отворени за тях. Кметовете, издигнати и подкрепени от Българска социалистическа партия, при опция да приготвят настаняване в подобаващи общински обекти.

Българска социалистическа партия поддържа позициите и дейностите на Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " и на министрите, излъчени от Българска социалистическа партия, по отношение на рецесията в Украйна. Възлага на социалистите в законодателната и изпълнителната власт да не поддържат въвеждането на стопански наказания, да отстояват мира, разговора и дипломатическите старания за трайно разрешаване на спора.

Отправя апел модерни събития да не се употребяват като мотив за корист с историческата памет на народа ни. Това се отнася както за героизма на воините - съветски, само че също и украински, румънски, финландски - в Освободителната война, върнала България на международната политическа карта, по този начин и за участниците в успеха над нацистка Германия, поставила завършек на най-мракобесния и кървясъл интервал в историята на човечеството.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР