БСП в Пловдив реши да смени името на групата си

...
БСП в Пловдив реши да смени името на групата си
Коментари Харесай

Червени съветници: БСП не е нито българска, нито социалистическа, нито партия

БСП в Пловдив реши да смени името на групата си в Общинския съвет. Безпрецедентно съветниците от столетницата желаеха да се разграничат от дейностите на Корнелия Нинова и националното управление, които постепенно, само че несъмнено обезкървявали Българска социалистическа партия. Името на групата в Общински съвет ще се споделя „ Автентична лява БСП”.

„ Аз с моето семейство имаме 200 години участие в Българска социалистическа партия. Никога не съм дал своя вот за друга партия, няма и да го направя. Една група, която е наречена работна, само че в действителност е ликвидационна, потъпква устава, като унижава наши приятели с 50-60 години участие в партията. Искаме да се разграничим от това, както и обезличаването на Българска социалистическа партия като достоверна лява партия”, съобщи ръководителят на съветниците Николай Радев.

Доскорошният ръководителят на най-голямата конструкция на Българска социалистическа партия в Пловдив тази на „ Централен” Тодор Стоилов съобщи, че работната група, назначена от „ Позитано” се саморазправя по жесток и фашистки метод с партийните организации.

Начело на работната група бе Атанас Зафиров, само че по-късно Корнелия Нинов го смени с Борислав Гуцанов. В нея са 15 души, като в групата се открояват околните до Нинова локални функционери – Иван Петков – Бебето, Стефчо Таушанов, Георги Йорданов и други.

Въпросната група прави всички допустимо да саботира събранията на главните партийни организации, които биха могли да излъчат „ неправилните хора” за делегати на градската конференция на Българска социалистическа партия. На нея би трябвало да се избере ръководител на социалистите, както и ново управление. Редица събрания са били саботирани, други не са били приети, а трети са били анулирани, при типа на делегатите.

„ На нас ни споделят правилни хора от „ Позитано” какво се случва тук. Борислав Гуцанов е споделил, че ще признае всевъзможни резултати от градската конференция при 25% извършени събрания. Сега се прави всички допустимо на конференцията да бъдат верните делегати. В регион „ Западен” към този момент имаме листата с делегатите, още преди да бъде извършена конференцията”, изясни Нина Чавдарова.

Към днешна дата никой не знае нито по кое време, нито къде ще бъде градската конференция. Още повече, че работната група не спазила периодите, съгласно които тя е трябвало да се организира до 16-17 юли.

Йордан Василев, който бе освободен като ръководител на регион „ Източен” съобщи, че е получавал закани, че ще бъде изключен от партията.

„ Дори да ме изключат. Аз ще отида да членувам в друга организация на Българска социалистическа партия, до момента в който ми изтече интервала, в който не мога в Пловдив. Винаги съм бил в тази партия, и ще остана в нея. Много младежи към мен, обаче не виждат смисъл да стоят. Ако преди Българска социалистическа партия губеше периферията и симпатизантите си, то в този момент към този момент и членовете се отдръпват. Както споделяше проф. Иво Христов, който бе народен представител, Българска социалистическа партия се изпразва от наличие и се трансформира в куха абревиатура. В момента Българска социалистическа партия не е нито българска, нито социалистическа, нито партия”, сподели Йордан Василев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР