“БСП успя да запази добрият тон в една сложна конструкция.

...
“БСП успя да запази добрият тон в една сложна конструкция.
Коментари Харесай

Свиленски взе мандата. На ход е левицата frognews.bg

“БСП съумя да резервира положителният звук в една комплицирана структура. Показахте, че можете да търсите консенсус”, уточни Радев при връчването на мандата.

“Ще поставим всички старания да съставим постоянен кабинет”, даде обещание Свиленски. Той уточни още, че се надява на отговорност на всички партии.

Предстоят договаряния сред евентуалните съдружни сътрудници, които и до момента управляваха страната, преди от “Има подобен народ” да разгласят, че напущат редиците на болшинството. Спекулира се кой би могъл да бъде препоръчан за министър председател. От Българска социалистическа партия са безапелационни, че името би трябвало да е от редиците на “Продължаваме промяната” като най-спряганото име е това на Никола Минчев, някогашният ръководител на Народното събрание. От Има Такъв Народ обаче не считат, че това е най-удачната кандидатура. Междувременно от партията на Слави Трифонов са безапелационни, че Кирил Петков и Асен Василев не би трябвало да бъдат част от изпълнителната власт.

Ако той не бъде осъществен, Народно събрание би могло да работи до края на месеца и да бъде необуздано с президентски декрет при започване на август. След това президентът би трябвало да назначи служебно държавно управление и да насрочи нови избори.

Възможна дата за избори е 2 октомври.

Всичко се случи след отдръпването на “Има подобен народ” от обединението и последвал избор на съмнение, който невиждано се оказа сполучлив. Така държавното управление на Кирил Петков падна.

От “Продължаваме промяната” се пробваха да намерят поддръжка от 121 депутати в границите на този парламент и да сформират държавно управление. На фона на бурни кавги и обвинявания обаче от Политическа партия съумяха да завоюват на своя страна 117. Проектокабинетът “Василев” по този начин и не стигна до пленарна зала и мандатът бе върнат безславно на Румен Радев, а вторият опит бе с превдварително решен излаз.

Така се стигна до консултациите при президента на " Дондуков 2 ", които се организираха в петък предходната седмица.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР