БСП трябва да се докаже като лявата партия, която е

...
БСП трябва да се докаже като лявата партия, която е
Коментари Харесай

Да се докажем като социален стълб на това управление

БСП би трябвало да се потвърди като лявата партия, която е общественият дирек на бъдещото ръководство, като поръчител за обществена ангажираност на държавното управление. Това е една от констатациите, направени от зам.-председателя Кристиан Вигенин, който показа пред Националния съвет на партията обширен разбор на изборните резултати. Той регистрира, че Българска социалистическа партия се е откъснала от облика на партия на статуквото и към този момент е одобрявана като част от обединението на смяната.

Българска социалистическа партия обаче би трябвало да продължи ограниченията за укрепването на редиците си, гласи една от рекомендациите в отчета. Вигенин напомни, че на 25 юли Народно събрание одобри ограничения, ориентирани към подсилване на партията, които към момента са настоящи, а реализацията им не търпи отсрочване. Особено внимание би трябвало да се отдели на каналите и наличието на връзката на Българска социалистическа партия, както във вътрешността към структурите и членовете, по този начин и на открито, към жителите, написа в отчета. Целта е Българска социалистическа партия да стане по-привлекателна и да се отвори към нови групи гласоподаватели.

Като рекомендация е записана потребността от възобновяване на лицата и партийните представители, както и промяна в медиите на Българска социалистическа партия. Отчетени са и систематичните вътрешни спорове, които обезсилват партията и оставят посланията ѝ нечути.

Очаквано, политическата конюнктура се е отразила и в акцията. Докладът регистрира неосъществените упования за смяна от предходните два краткотрайна Народното събрание, популизма на някои партии и свадите. Действията на служебния парламент и някои от неговите проблеми пък са донесли негативи и към Българска социалистическа партия. Опитите за разграничаване от избрани министри са се възприемали като офанзива към президента, регистрира документът. Проблем първоначално е била неналичието на изясненост по какъв начин ще се координират президентската и парламентарната акции и други организационни въпроси, които след това са изчистени. Рестриктивните ограничения поради КОВИД-пандемията също бяха регистрирани като негатив.

Вигенин означи, че е имало отмалялост от изборите и тук-там към номинациите се е подходило официално. Амбициозни кадидати пък са се отказали, давайки си сметка, че късмет за Народното събрание имат единствено водачите. Той означи със страдание, че е имало и демонстративни отводи за присъединяване в листи или да се работи за положителни резултати.

Имаше хвалба за евродепутатката Цветелина Пенкова, която е съумяла да съчетае интернационалната тематика с акцията, а посланията на Българска социалистическа партия са били чути от млади гласоподаватели. Вигенин изрази удовлетворение от медийната акция и онлайн представянето на левицата.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР