БСП трябва да реши дали се връща в парламента. Това

...
БСП трябва да реши дали се връща в парламента. Това
Коментари Харесай

БСП събира Националния си съвет след евроизборите

БСП би трябвало да реши дали се връща в Народното събрание. Това се чака да се случи на днешния Национален съвет на партията, който се събира и да проучва резултатите от евровота и да начертае проект за бъдещи дейности.

В понеделник Корнелия Нинова разгласи, че Българска социалистическа партия стартира процедура за директен избор на нов ръководител като знак за вдишване на отговорност.

Според нея всички общински и регионални партийни структури би трябвало да обсъдят представянето си на изборите и при потребност да сменят управленията си.

Нинова разгласи още, че отсъствието на Българска социалистическа партия от Народното събрание не се е отразило на изборните резултати. Въпреки това, тя ще предложи връщане на депутатите в зала.

На Националния съвет се чака именно излизането от Народното събрание да бъде посочено като една от главните неточности на Корнелия Нинова, довели до по-ниския от предстоящото резултат на вота. Затова част от членовете на Народно събрание на Българска социалистическа партия ще желаят да се вземе решение за връщането на алените в пленарната зала. Част от соцдепутатите към този момент са декларирали, че се връщат на работа, без значение от решението на управлението.

Със сигурност на пленума ще бъде подложен и въпросът за отговорността за представянето на Българска социалистическа партия. Очаква се даже да бъде поискана оставката на Нинова. По правилник пълномощията на ръководителя се приключват предварително по негово искане, по искане на повече от половината от всички членове на Българска социалистическа партия, по решение на конгреса след промени в устава и др.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР