“БСП традиционно през годините е следвала уверено политика, според която

...
“БСП традиционно през годините е следвала уверено политика, според която
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Приоритет за БСП е българите в Украйна да бъдат изведени от зоната на конфликта и те да намерят реализация в България

“БСП обичайно през годините е следвала решително политика, съгласно която глобите освен не работят, само че удрят по най-уязвимата част от популацията. Те имат и взаимен темперамент, който ще удари българската стопанска система.” Това съобщи ръководителят на Комисията по защита в Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в предаването “Още от деня” по Българска национална телевизия.

“БСП постоянно е била партия на мира и сме били за спокойно решение на всички въпроси. Това е една поредна политика, която нямаме желание да ревизираме, стига да не е застрашен суверенитетът на България. За нас решението е в пътя на дипломацията и горещо приветстваме почналите договаряния. Искрено се надявам този развой да създаде положителни вести, тъй като това, което се случва в Украйна е война и страдат хора”, сподели още той.

Зафиров изрично се разгласи срещу това България да бъде вкарвана в каквито и да е орбити на въздействие или да ѝ бъде диктувано държание, което не кореспондира с националния интерес.

“Наличието на голямо българско малцинство в зоната на военните дейности би трябвало да е въпрос, който да стои за решение пред България и да докара до едно национално обединяване. За Българска социалистическа партия един от целите е тези хора да бъдат изведени от зоната на спора и за тях да се откри една сполучлива реализация в България”, акцентира социалистът.

“Принципна позиция на Българска социалистическа партия е, че български бойци не трябва да вземат участие по никакъв метод във въоръжени дейности. И второ, българските въоръжени сили би трябвало да положат оптимални старания, включително и с спомагателен запас, за което имаме заричане от министъра на финансите, за подсилване на личните си качества. Получих уверението на министъра на финансите, че тази промяна на министъра на защитата по никакъв метод няма да повлияе на спомагателния запас, който ще бъде ориентиран към българските въоръжени сили и който е заложен в бюджета”, уточни Атанас Зафиров, и добави: “Нещо повече, имаме увещание, че тези спомагателни 36 млн. лева, които трябваше да бъдат трансфер от централния бюджет към бюджета на Министерството на защитата, незабавно след приемането на бюджета ще бъдат дадени на МО, с цел да бъдат употребявани 11 млн. лева от тях за висшите военни учебни заведения и 25 млн. лева за повишение на порциона на българските военнослужещи от 120 лева на 200 лева.”

В умозаключение Зафиров увери, че политиката в региона на защитата няма да бъде променяна и Комисията по защита ще бъде поръчител за това.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР