БСП свиква в зала 1 на НДК заседание на 49-ия

...
БСП свиква в зала 1 на НДК заседание на 49-ия
Коментари Харесай

БСП ще сплотява редиците на конгрес

БСП привиква в зала 1 на НДК съвещание на 49-ия конгрес на партията. Членовете на най-висшия конгрес на Българска социалистическа партия ще обсъдят целите за българското председателство на Съвета на Европейския съюз и предложенията на социалистите за различен бюджет за 2018 година, оповестиха от пресцентъра на партията.

Приоритетите на Българска социалистическа партия за бюджета за идната година са превъзмогване на неравенствата, обучение, опазване на здравето и отмерено районно развиване. Социалистите оферират да се вкара необлагаем най-малко в размер на минималната работна заплата и напредничав налог за приходите на физическите лица.

Предвижда се ставката за приходи до 3300 лв. да остане 10 %, от 3300 до 10 000 лв. да бъде 15 %, а над 10 000 лв. - 20 на 100. Според изчисленията на социалистите по този начин над 2,8 млн. българи ще заплащат по-малко налози. В различния проектобюджет е заложено и нарастване на налог дял от 5 на 10 %.

Предлага се още лечебните заведения към този момент да не са търговски сдружения, а да се записват по Закона за лечебните заведения, а в образованието да бъде анулиран "сбърканият модел "парите следват ученика ". Друга настояща тематика, която ще бъде разисквана на форума, са целите за българското председателство на Европейски Съюз.



По думите на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова България следва да бъде заслужен ръководител на Съвета на Европейски Съюз и с изключение на водач на отзиви, да отбрани и своя народен интерес в бъдещия ни европейски дом.

Очаква се конгресът на Българска социалистическа партия да издигне и кандидатурата на Сергей Станишев за идващ мандат отпред на Партията на европейските социалисти.

Преди най-висшия конгрес на партията Корнелия Нинова не отговори дали ще изиска избор на доверие от съпартийците си. Всичко, което се отнася за конгреса, ще чуете в залата, разяснява тя пред публицисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР