БСП спасява държавните и общински болници. Моделът на здравеопазването не

...
БСП спасява държавните и общински болници. Моделът на здравеопазването не
Коментари Харесай

БСП иска смяна на модела на здравеопазване

БСП избавя държавните и общински лечебни заведения. Моделът на опазването на здравето не може да продължава по този метод, разгласи на брифинг водачът Корнелия Нинова. За нас моделът би трябвало да се смени, акцентира тя.
Нужен е консенсус по тази тематика. Червените оферират краткотрайни и дълготрайни ограничения. Спешните са налагането на мораториум върху лицензирането на нови частни лечебни заведения. Държавните и общински лечебни заведения се преформатират от комерсиално сдружения. Нинова желае да се забрани паралелния експорт. До март тя желае нов модел на опазването на здравето.

Начинът, по който в този момент се реализира реекспорт, не може да се преследва наказателно, съгласно социалистите.

Соцлидерът упорства за единодушие по тематиката, а не всяко ръководство да се упражнява. Моля, без партийна ревнивост, посочи Корнелия Нинова. Според нея грешките в системата са осъществени в годините на прехода.

Припомняме, в събота на ексклузивен брифинг на МВР-шефът Валентин Радев, властта се похвали с разбиването на проведена незаконна група за успореден експорт на животоспасяващи медикаменти.

Министерство на вътрешните работи и Министерството на здравеопазването пет месеца следили бранш "Здравеопазване ". Здравният министър Кирил Ананиев пък беше безапелационен, че се източва бюджетът на НЗОК за стотици милиони лв. по тези схеми.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР