БСП - София искат оставките на кмета на София Йорданка

...
БСП - София искат оставките на кмета на София Йорданка
Коментари Харесай

Бронзовият резил на София - 7 месеца и 100 000 лв.

Българска социалистическа партия - София желаят оставките на кмета на София Йорданка Фандъкова и зам.-кметът по културни въпроси в Столична община Тодор Чобанов.

Това сподели ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет и водач на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов на брифинг, отдаден на демонтирането на Бронзовата къща.

Бронзовият срам на Столична община e за близо 7 месеца и коства 100 000 лв.. По този метод ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет Калоян Паргов охарактеризира демонтирането на Бронзовата къща.
По-рано през днешния ден пък зам.-кметът Чобанов разяснява, че арт инсталацията е подарък от Австрия и че Столична община не е правила никакви вложения по плана .

 Издигането на „ Бронзовата къща “ е проблем на създателя
Издигането на „ Бронзовата къща “ е проблем на създателя

Ако не се съблюдават междинните периоди Следствен отдел към окръжна прокуратура ще приключи плана

Според социалистът Паргов обстановката се обрисува като един огромен срам за София. Той попита кой е дал парите за този план и кой даде позволение за градежа. " Какво тъкмо госпожа Йорданка Фандъкова сподели на австрийския президент на това място ", попита Паргов.

Той напомни, че на това място е бил мавзолеят на Георги Димитров, който е издигнат за една седмица , а Евгени Бакърджиев го е разрушил за шест месеца.

" Ние за близо седем месеца не можем да построим Бронзовата къща " , ядоса се той.

Много стеснителен е фактът и че Пламен Диянофф твърди, че хора от Столична община са му помагали по какъв начин да избегне законови процедури, с цел да може да се построи тази къща по-бързо.
" Нека той да каже кои са тези хора, които са му давали такива правни и юридически препоръки ", прикани Паргов.

Общинският консултант прикани ръководещите, в случай че желаят да построят този шарж, да го създадат като извадят личните си статуи, с цел да може подобен монумент на нелепостта да припомня на софиянци, че решенията, които взимат днешните ръководещи, костват скъпо и ни срамят.


" Бронзовата къща ", която съживява мумии

Все си мисля и че паметниците би трябвало да сплотяват, а не да разединяват обществото, само че българите сякаш не подхождат към този въпрос като братята македонци

" Сигурно госпожа Йорданка Фандъкова е имала хубаво посещаване в Израел, само че дано в този момент да излезе и да каже кой я подведе , да уточни отговорните. Ако тя не може да понесе отговорност, дано си подаде оставката ", отсече Паргов.

Той посочи, че групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет в никакъв случай не е подкрепяла построяването на Бронзовата къща. Ако ръководещите се готвят по този метод да завоюват доверието на хората, са сбъркали посоката, съобщи Паргов.

Единственото позитивно нещо в плана Паргов вижда в одобряването на топцентралното място в София като място за излагане на произведения на българи и чужденци.

Социалистката Милка Христова съобщи, че е налице е безобразно, блестящо и безочливо нарушение на българските закони.
" До последно не стана ясно какво е това. Дали това е архитектурна къща, апаратура, паметник, статуя или оборудване ", изрази възмущението си тя.

Според нея има жестоко тъпчене на нормативната уредба от тези, " които са призвани да бъдат стожери на тази разпоредба ". Нека в този момент всеки си понесе отговорността, прикани Христова.

Христова изиска и да се даде доклад защо са изхарчени пари и какъв брой ще коства поддръжката на оборудването. Никой не споделя и кой ще поеме разноските за премахването на тази плоча, съобщи още Христова.

Бронзовата къща на пл. " Княз Александър 1 " трябваше да бъде инсталирана до края на месец май. Началото на структурата бе сложено с ревизия от страна на кмета на София Йорданка Фандъкова, в наличието на президента на Австрия Александър ван дер Белен и създателя Пламен Диянофф.

 Камерите пазят Бронзовата къща от крадци
Камерите пазят Бронзовата къща от крадци

Президентът на Австрия Александър ван дер Белен и създателят Пламен Диянофф посетиха площадката

Припомняме, концепцията Бронзовата къща да заеме пространството сред Градската градина и Етнографския музей в София, където преди години беше Мавзолеят на Георги Димитров, провокира диспути в обществото. Въпреки нееднозначната посока на мненията, Столичният общински съвет утвърди концепцията и даде позволение за построяването на краткотрайната апаратура.

Столичната община ще обезпечи осветяването и защитата .

По неофициална информация инсталацията ще коства сред 250 000 и 300 000 евро.

Бронзовата къща ще е висока 11 м. В плана се акцентира, че инсталацията е най-голямата статуя в света, която се състои единствено и напълно от 1 000 ръчно отлети и обработени солидни бронзови детайли. Композицията е въодушевена от Хрельовата кула на Рилския манастир и дърворезбите на Българското възобновление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР