БСП-София даде допълнителни подробности относно съдебното дело, което водят за

...
БСП-София даде допълнителни подробности относно съдебното дело, което водят за
Коментари Харесай

БСП-София за изборите в столицата: В 95% от протоколите действителните гласове и тези от флашките се разминават

БСП-София даде спомагателни детайлности по отношение на правосъдното дело, което водят за извършените избори в София и особено за подозренията, че е имало операции.

Столичните социалисти са открили, че частта от протокола където са записани действителните гласове и тези от флаш паметта в 95% има разминавания.

„ Не прецизираме в каква посока са, за единия или другия претендент. За нас беше значимо да потвърдим, че на тези избори не е решавал гласоподавателя, а някой различен. Видя се, че има ремонти в протоколите на действителните гласове, като в закона е записано, че те не се поправят, а се прави наново броене, а такова нещо няма. Под тези протоколи стоят подписите на трима души “, обявиха от БСП-София.

Те допълниха, че желаят да се откри дали въпросните флашки са били манипулирани. Има формирани над 400 протокола за машинното гласоподаване, което удостоверява, че сериозна част от гласоподавателите не са могли да упражнят правото си да гласоподават с машина.

Още по-скандално разобличаване е, че всички 16 флашки от машините в Слатина са изчезнали.

„ От проверяваните досега 313 флашки липсват 16 флашки, 13 от тях са от регион Слатина! Не е ясно по какъв начин е гласувано в най-големите учебни заведения в региона. Ако след цялостната инспекция се окаже, че 100 флашки липсват, това може да промени целия избор “, съобщи Милка Христова.

„ Обявения резултат от балотажа се разграничава от същинския. Сегашния кмет е назначен, не е определен. Имаме експертиза от съда и демонстрира, че в над 90 % от протоколите има разминаване в данните. Анализирани са 1/6 от секциите в машинното гласоподаване “, добави още Иван Таков.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР