БСП скочи срещу медийното издевателство, на което вчера били подложени

...
БСП скочи срещу медийното издевателство, на което вчера били подложени
Коментари Харесай

Валери Жаблянов гневен на издевателството - медиите го искали с маска

Българска социалистическа партия скочи против медийното безчинство, на което през вчерашния ден били подложени депутатите - медиите демонстрираха по какъв начин законотворците не съблюдават противоепидемичните ограничения. В резултат на това Столичното РЗИ реши да санкции всички неспазили наредбите, а санкцията е от 300 до 1000 лв..

Това очевидно е разгневило депутатите, които през днешния ден към този момент са принудени да носят маски в постройката на Народното събрание.

Да се приключи електронния гнет върху депутатите, изиска Валери Жаблянов, изтъквайки, че с вчерашните назидателни репортажи се нанесли " морални и други вреди " на депутатите.

Според Жаблянов се упражнявала медийна и друга вакханалия върху българското Народно заседание. Настоявам народните представители да бъдат предпазени от сходни издевателства, сподели още аленият народен представител.

Ние самите от себе си би трябвало да стартираме спазването на ограниченията, съобщи председателстващият съвещанието Емил Христов от ГЕРБ.

ГЕРБ показаха противоречие с казаното от Валери Жаблянов. Не считаме, че снимането на депутати без маски е безчинство, сподели Тома Биков. Той посочи, че такива са разпоредбите за всички. Нормално било медиите да се интересуват дали депутатите съблюдават разпоредбите. Биков не желае медиите да се лимитират кого да снимат.

Левицата не била толкоз сензитивна, когато се атакували герберите, по думите му. Медиите са стеснение за политическия хайлайф в една демократична страна, съгласно Тома Биков. Когато на политиците им е неловко, на жителите им е комфортно, безапелационен бе той. Законотворците трябвало да дават образец.

Валери Жаблянов не се даде на рецензиите. За него герберите се опитвали да извлекат политически дивиденти. Медиите също можело да нарушават права на жителите. Големи медийни колоси въздействат върху обществата, съгласно него. Това е гигантска власт, по думите му.

Красимир Ципов от ГЕРБ се ядоса, че заместник-председателят на Народно събрание Емил Христов се изрича след декларация на ГЕРБ. Излъчването било с извънредно неприятен сигнал, акцентира той. Спорът за маските в Народното събрание бил неприемлив. Емил Христов се съгласи, че дебатът е неправилен.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР