БСП си търсят политически повод, за да се бият с

...
БСП си търсят политически повод, за да се бият с
Коментари Харесай

Йордан Иванов: БСП и Възраждане са в битка за любовта на Митрофанова

" Българска социалистическа партия си търсят политически мотив, с цел да се " бият " с " Възраждане " кой обича повече съветската посланичка Елена Митрофанова и кой брани повече МОЧА ", съобщи зам.- ръководителят на ДСБ Йордан Иванов.

Той разяснява острата реакция, с която Българска социалистическа партия отговори на тортите, украсени с отрязани детайли от Паметника на Съветската войска в София, които бяха част от двете коледни тържества на " Да, България " и ДСБ.

" Не зная чия е била концепцията, не знам кой я е направил, в действителност не мога да разясня проблема ", отговори той на въпрос дали тортата на празненството на ДСБ е била неразбирателство или неприятна смешка.

Формалният мотив за позиция на Българска социалистическа партия е, че се бият с " Възраждане " за любовта на Митрофанова, настоя депутатът.

Той добави, че занапред ще се търси решение по какъв начин ще се действа с Паметника на руската войска от тук насетне.

" Важно е да се знае: няма влезнало в действие решение, че събарянето е нелегално. Българска социалистическа партия и " Възраждане " бълват безспорни неистини. Няма такова влезнало в действие решение ". Според него публичен спор би трябвало да реши къде да отиде паметника - дали в Музея на социалистическото изкуство или другаде.

На въпрос какво би трябвало да се случи с паметника на Альоша в Пловдив, Йорданов, който бе и регионален шеф там, акцентира, че първо би трябвало да има полемика в партията и обединението, тъй като това е политическо решение.

По-рано болшинството в Народното събрание одобри договорите със строителни компания да могат да се индексират при инфлация, от която значително са увеличени цените на материали, артикули и услуги. Общото допустимо нарастване е до 50% по главния контракт. От ДСБ обаче гласоподаваха " въздържал се ".

" След Нова година ще вкараме законопроект, с който тя да не съществува в този тип. Ще ги реформираме. Последните 6 месеца има дефлация на материалите. Не съм чул компания да връща пари при дефлация, само че страната дава, което е незаслужено ", стимулира се Йорданов.

От ДСБ са срещу концепцията за индексация на ин хаус контракти и са удовлетворени, че в пленарна зала бе подкрепено неговото предложение индексациите вследствие на ценови инфлации да бъдат лимитирани до 50%.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР