БСП ще задържи още малко мандата, а депутатите от левицата

...
БСП ще задържи още малко мандата, а депутатите от левицата
Коментари Харесай

Корнелия Нинова с изненадващ ход за мандата

БСП ще задържи още малко мандата, а депутатите от левицата щели да внесат законодателна стратегия за 6 месеца в Народното събрание. Ако тя бъде призната, то Корнелия Нинова е безапелационна, че с третия мандат ще бъде номиниран за министър председател Асен Василев.

Това стана ясно от запис на съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия, пише " Труд ".

" Предлагаме нашите депутати, като изразител на партията мандатоносител, да внесат законодателната стратегия в Народното събрание с план за решение за утвърждение.

И това да бъде пробата има ли в България болшинство, което желае непоклатимост за страната и сигурност за хората.

Това да бъде институционален тест, не да вървим по кьошетата и да приказваме с този и с оня - ще подкрепиш ли, защо, за какво ", декларира Нинова пред пленума.

" Ако тази стратегия мине, на другия ден внасяме Асен Василев като претендент за министър-председател. Ако тази стратегия не мине, връщаме празен мандат ", предлага Нинова.

" Това е кардинално, това е отговорно, това е чисто, няма задкулисие, има единствено институционалност, всичко се разиграва пред очите на хората, в Народното събрание и зависи от отговорността на народните представители ", счита ръководителят на Българска социалистическа партия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР