БСП ще задържи мандата за създаване на правителство до 15

...
БСП ще задържи мандата за създаване на правителство до 15
Коментари Харесай

Процедурни хватки: Нинова задържа мандата до 15 август, за да успее НС да избере нов шеф на КЕВР

БСП ще задържи мандата за основаване на държавно управление до 15 август, с цел да успее Народното събрание да избере нов ръководител на КЕВР, разгласи на брифинг в Народното събрание самата соцлидерка.

Председателят на Българска социалистическа партия и вицепремиер в оставка разгласи по-рано през днешния ден, че свиква изключителна среща на партиите, с които преговаря за сформиране на държавно управление с третия мандат.

" Притеснени сме от решението на Конституционния съд за отстраняването на ръководителя на КЕВР от поста, както и от изказванията на представители на Политическа партия, че им трябват 4 седмици, с цел да изберат нов ", посочи Нинова. Лидерката на Българска социалистическа партия бе безапелационна, че не може да държи мандата цялостен месец.

" Разбрахме се за прецизен график за законодателните промени в КЕВР и имам увещание, че това може да стане до 12 август ", разгласи Нинова. Тя не се тормози от приемането на закона за КПКОНПИ, както и на ръководител на Антикорупционната комисия.

" Преговорите не престават по проект. Председателите на групи би трябвало да обсъдят с депутатите анулация на отпуската от 1 до 15 август, с цел да не се излиза в парламентарна почивка ", разясни Нинова. Тя добави, че договарянията за кабинет в границите на 47-мо Народно заседание не престават и към момента не е говорено за съответни имена на министър председател и бъдещи министри.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР