БСП ще води конструктивен диалог за съставяне на кабинет, заяви

...
БСП ще води конструктивен диалог за съставяне на кабинет, заяви
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Ще водим конструктивен диалог за кабинет

Българска социалистическа партия ще води градивен разговор за сформиране на кабинет, съобщи Кристиан Вигенин по време на срещата с кандидат-премиера акад. Николай Денков. По думите му България има потребност от постоянно държавно управление и политическа непоклатимост. В същото време не може да се стремим към държавно управление поради самото държавно управление или поради властта, нито пък на цената на безпринципни взаимни отстъпки, посочи Вигенин.
Българска социалистическа партия прави оценка положително желанието на " Продължаваме промяната " да се сътвори среда на разговор, като бъдат отразени и някои от целите на партиите, които се съгласиха да вземат участие в този разговор, в частност и на левицата. Това обаче не е и не може да се преглежда като развой на договаряния за сформиране на държавно управление или поддръжка за държавно управление, нито като правене на взаимна управническа стратегия, посочи Вигенин.
Българска социалистическа партия няма да поддържа оферти от Политическа партия план за решение на Народното събрание.
Социалистите не одобряват отношението на Политическа партия към войната в Украйна и към изборния развой, които са залегнали в целите им. Разминаванията засягат и някои данъчни, бюджетни, обществени и външнополитически въпроси, които към този момент не могат да бъдат извадени, нито могат да бъдат поправени, съобщи Вигенин.   
 

 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР