БСП ще внесе в парламента закон за спасяването на Северозападния

...
БСП ще внесе в парламента закон за спасяването на Северозападния
Коментари Харесай

Корнелия Нинова във Враца: БСП внася в пармалента закон за спасяването на Северозапада

БСП ще внесе в Народното събрание закон за спасяването на Северозападния район, стана ясно на конференция с присъединяване на народния представител от парламентарната група на партията Корнелия Нинова.
Проектът визира областите Монтана Враца, Видин, Ловеч и Плевен. Преди да се стигне до оформянето му, са извършени редица срещи в петте области и са обсъждани проблемите, на които да се акцентира, посочи тя.
Корнелия Нинова означи главните цели на закона - развиване на стопанската система, увеличение на работните места и приходите на хората.
Тя обърна внимание на идващата икономическа рецесия след здравната, поради пандемията от COVID-19, като съобщи, че най-пострадали ще бъдат по-изоставащите в развиването си райони и обърна внимание на заплахата неравенствата сред тях да се усилят. Целта на плана е точно тези неравенства да бъдат понижени, разяснява тя.
Едно от предложенията на Българска социалистическа партия е фондът за стабилно развиване на Северозападна България да разполага годишно със средства в размер на 100 млн. лева, които да бъдат вложени в сдружения и недвижимо имущество на територията на общините от областите.
Българска социалистическа партия предлага също фондът да подкрепя финансово общините и стопанските субекти с активност в Северозапада за построяването на индустриални паркове, техническа инфраструктура и предприятия за изкупуване и преправка на земеделска продукция против 10-годишен ангажимент за изкупуване на земеделска продукция от аграрни производители от района.
За да се усъвършенства образованието в района, както и да се спре демографският срив, ограниченията на Българска социалистическа партия са субсидиране на планове в региона на висшето и приблизително обучение, ориентирани към районните потребности. Също по този начин обезпечаването на жилищни стратегии за млади квалифицирани фрагменти и отпущането на студентски стипендии против ангажимент за завръщане и работа в района.
За разрешаването на казуса с неналичието на аптечно обслужване в Северозапада, oт партията оферират разкриването на общински денонощни аптеки в общинските центрове.
Председателят на Българска социалистическа партия посочи, че планът към момента не е финален. Той ще бъде разискван още веднъж с депутатите от районите и ръководителите, а до 2 седмици ще бъде импортиран в Народното събрание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР