БСП ще внесе в парламента предложение, с което правителството да

...
БСП ще внесе в парламента предложение, с което правителството да
Коментари Харесай

Нинова с критики към правителството заради ваксинацията, предложи разговори за внасяне на Спутник

Българска социалистическа партия ще внесе в Народното събрание предложение, с което държавното управление да стартира двустранни диалози за доставка на съветската ваксина " Спутник V ".
Това заяви ръководителят на партията Корнелия Нинова в изявление от трибуната.
" Първият път държавното управление се скри зад решение на Народното събрание. Поиска от нас да одобрим дейности за подписване на съглашения за покупка на ваксини. Тъй като не можем да чакаме министър председателят да прояви в този момент изключителна храброст, поемаме самодейността и внасяме през днешния ден в Народното събрание да се търсят спомагателни благоприятни условия за България, като настояваме Народното събрание да разпореди на българското държавно управление, да стартира двустранни диалози за доставка на имунизацията Спутник ", съобщи Нинова.

" Очакваме от управлението то да бъде включено незабавно в програмата. В противоположен случай ще упражним правото си и с подписи ще желаеме изключително съвещание по този въпрос ", акцентира Нинова.
Тя подлага на критика държавното управление, че се е скрило зад тила на Европа и в остарял жанр все някой различен им е отговорен.
" Правителството на господин Борисов не се оправи с нито една от последствията на рецесията от COVID- 19. Нито здравната, нито икономическата - в този момент е наред процесът по непринудено имунизиране и осъществяването на имунизационния проект ", сподели още Корнелия Нинова.
" България е на едно от последните места в Европа и близо два месеца след началото на процеса са направени към 135 хиляди ваксини, а една пета от имунизираните са получили и втора доза. Далеч по-добре стоят нещата в другите европейски страни, където първенци са Дания, Испания, Словения.
 Журналист: Правителството се провали с имунизационния си проект Журналист: Правителството се провали с имунизационния си проект
" Няколко съображения за имунизациите, без да наемам никого с преценката си. Понеже с Александър преболедувахме Ковид 19, не ми е значимо...
Преди два дни ръководещите и НОЩ зарязаха националния имунизационен проект с неговите пет етапи и пуснаха свободно имунизациите на " Астра Зенека ".
Извиха се опашки в София, огромните градове, където искащите се подредиха рано от сутринта, с цел да получат тази ваксина. Разкриват се и денонощни пунктове, включват се и персоналните лекари. Какво се оказва след това - няма ваксини, безпорядък, некомепетнтност в цялата страна.
, сподели още Нинова.
Руската ваксина с 91.6% успеваемост
В началото на месеца авторитетното списание " The Lancet " заяви, че успеваемостта на " Спутник V " е 91,6 %. Ефективността на имунизацията при пациентите над 60 години също е доста висока - 91,8 %.
 Унгария стартира имунизация с съветската ваксина против COVID-19 Унгария стартира имунизация с съветската ваксина против COVID-19
През идващите месеци Москва ще достави на Будапеща два милиона дози от съветската ваксина против COVID-19, което ще разреши на централное...
Досега повече от 50 страни са дали поръчка за закупуване на общо 1,2 милиарда дози от съветската ваксина, написа " Дойче веле ". На този стадий Русия не може да обезпечи даже нужните на страната количества. Затова очакванията са свързани с производството на " Спутник V " в чужбина - в Бразилия, Индия, Китай и Южна Корея. Производственият потенциал в Индия ще бъде 300 милиона дози ваксини на месец, а в Южна Корея - 150 милиона дози.
Ще бъде ли утвърдена от Европейски Съюз?
“Спутник V ” към този момент се популяризира и в няколко страни отвън Европейския съюз, в това число Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Беларус и Армения. Руските управляващи споделят, че препаратът към този момент е утвърден от 33 страни, измежду които са Мексико, Аржентина, Бразилия, Боливия, Алжир, Пакистан, Монголия, Гана и други.
Ваксината към момента не е утвърдена от Европейската организация по медикаментите. Одобрение е належащо преди да бъде внедрена във всички 27 страни от Европейски Съюз.
Въпреки това съветската ваксина е разполагаем в Унгария, откакто получи 6-месечно позволение за незабавна приложимост от премиера Виктор Орбан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР