БСП ще търси подкрепа от всички парламентарно представени партии за

...
БСП ще търси подкрепа от всички парламентарно представени партии за
Коментари Харесай

Румен Гечев: 30 млрд. лв. се крадат със сивата икономика



Българска социалистическа партия ще търси поддръжка от всички парламентарно показани партии за вота на съмнение. Артитметиката не е в наша изгода, само че в хода на дебатите ще покажем кривиците на държавното управление и ще желаяме да поправя политиката си в браншове, където прави неточности. Това сподели в предаването "Офанзива " по Канал 3 депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

По думите му изказванията на ГЕРБ, че с вота на съмнение Българска социалистическа партия саботира българското председателство на Съвета на Европейския съюз, са несъстоятелни. Някой желае индулгенция за европредседателството, съобщи социалистът.

Той пресметна, че у нас 30% от Брутният вътрешен продукт се краде посредством сивата стопанска система – става въпрос за към 30 милиарда лева Крупни обири има и в публичните поръчки, добави депутатът.

Прогресивното облагане го бяхме предложили още по времето на кабинета "Орешарски ". Тогава министър председателят не беше склонен с това. 90% от страните по света имат напредничав налог, единствено 3-4 страни като Монголия и Киргизстан са с плосък налог. Няма напреднали страни, които да са с плосък налог, изясни Гечев.

Ние предложихме 28% за хора, получаващи над 15000 лв., а тези с най-малък приход да не заплащат нищо, само че за тези, които получават над 1500 лв., гладко да се усилва. Скалата беше петстепенна. Аз не поддържам в този момент тази канара, тя ще докара до бюджетен недостиг, сподели още Румен Гечев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР