БСП ще се срещне с кмета на София Васил Терзиев

...
БСП ще се срещне с кмета на София Васил Терзиев
Коментари Харесай

Срещата с Васил Терзиев: Лидерите на кои политически сили ще отидат

Б СП ще се срещне с кмета на София Васил Терзиев в Столичната община в 11:30 ч., оповестиха от пресцентъра на партията. 

От Българска социалистическа партия оповестиха през вчерашния ден, че на взаимно съвещание на Изпълнителното бюро на столичната организация на Българска социалистическа партия и Групата общински съветници в Столичния общински съвет (СОС) е решено в срещата да не вземат участие представители на социалистите от София.

От ГЕРБ-СДС обаче оповестиха, че няма да отидат на среща с „ Продължаваме промяната – Демократична България “ („ Спаси София “). Това съобщи общинският консултант от групата на ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, който в предходния мандат беше ръководител на Столичния общински съвет (СОС).

" Имам информация, че Васил Терзиев е водил диалози с Корнелия Нинова, преди да ни изпрати публична покана. Снощи Георги Свиленски удостовери, че депутатите от Българска социалистическа партия ще отидат през днешния ден на договаряния, защото общинските съветници от Българска социалистическа партия няма да отидат. Тоест, явно вървят пазарлъци оттатък поканите и ние няма да участваме в такива постановки ", добави Георгиев.

Той попита срещал ли се е Борис Бонев с Корнелия Нинова и водил ли е диалози кметът на София с водача на Българска социалистическа партия.

Георгиев уточни, че претендентът на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ („ Спаси София “) Борис Бонев за ръководител на СОС е претърпял неуспех и още веднъж ще претърпи, „ в случай че към този момент не са си стиснали ръцете с „ Възраждане “ и с Българска социалистическа партия “.

„ В предизборната акция, с цел да бъде повдигнат Васил Терзиев, е дадено на Борис Бонев да стане ръководител на общинския съвет “, сподели Георгиев.

„ Сега се желае от нас да платим цената, която е обещана от Васил Терзиев, и целият град блокира поради тази сделка, която би трябвало да бъде изпълнена. Това не е съществено “, добави Георгиев.

По думите му заслужен ръководител на общинския съвет е всеки, който съветниците изберат.

Кметът на София Васил Терзиев заяви по-рано в петък, че е поканил водачите на политическите сили на показаните в СОС партии и обединения за намирането на общи цели за взаимна работа в интерес на жителите на столицата и за пускане на работата на съвета. От всички поканени на срещата до нощес бяха се отзовали единствено от коалиция КОД, сподели пред публицисти столичния кмет. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР