БСП ще работи за единството и просперитета на българската нация,

...
БСП ще работи за единството и просперитета на българската нация,
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Няма как в тази обстановка премиерът, коалиционното мнозинство и министър на отбраната да говорят на различен език

БСП ще работи за единството и просперитета на българската нация, няма по какъв начин да хвърлим страната в политическа рецесия

„ Само два месеца и половина след старта на съдружния кабинет сме изправени пред мъчно решение – промяна на министър, и то основен, какъвто е министърът на защитата. Това се случва в една тежка геополитическа рецесия и война на по-малко от 200 км.от нашата граница. Една такава промяна изисква солидна обосновка. Благодаря на министър-председателя, че пристигна в Народното събрание да изложи претекстовете за промяната, тъй като Бойко Борисов в никакъв случай не го е правил това, а при него промените бяха чести. Ние ги одобряваме и ще гласуваме „ за “ препоръчаната промяна. “ Това съобщи ръководителят на Комисията по защита и заместник-председател на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Атанас Зафиров от парламентарната естрада.

Зафиров акцентира, че Българска социалистическа партия няма да бъде партията, която в изискванията на една от най-безпрецедентните рецесии в района и в света, ще хвърли страната в хаоса на политическата рецесия, дълъг интервал на безредие с неразбираем получател на властта и липса на парламент. „ Този спор изкопа още една дълбока релефна разграничителна линия в обществото ни, която, за жалост, има капацитет да пораства и да се задълбочава. Ние от „ Българска социалистическа партия за България “ заявяваме, че не желаеме да бъдем проводник на такива процеси “, добави той.

„ Пред България стоят тежки провокации и тъкмо в този миг е нужно мощно водачество, ясно болшинство и законно определени органи на ръководство. Няма по какъв начин в тази конюнктура министър председателят, съдружното болшинство и един от основните министри да приказват на друг език. И няма по какъв начин да позволим изместването на дебата от действителните проблеми на българското общество и фокусирането в незначителни тематики, което несъмнено води до неглижирането на главната задача на това парламентарно болшинство – демонтажа на модела „ ГЕРБ “ и наказване на отговорните за фактическата съсипия в българското общество, стопанска система, обществен живот, включително и заявените остри дефицити в Българската войска и въоръжени сили “, уточни Атанас Зафиров.

По думите на народния представител Българска социалистическа партия ще работи интензивно и отдадено за единството, сплотеността и просперитета на българската нация, като няма да разреши страната да бъде хвърлена в лапите на безвластието и авантюризма.

„ Подкрепяйки препоръчаната промяна, ние не вършим оценка за качествата и работата на съответния министър, нито за неговата професионална нравственос. Ние демонстрираме нашата решителност да осъществим до дъно поетите съдружни задължения, написани в детайли в съдружното съглашение, запазвайки самостоятелното право на всеки индивид в обединението да предлага и отзовава своите министри, без това обаче да влиза в коалиция с общите ни цели и хоризонти “, посочи Зафиров.

„ България има потребност от работещ парламент, устойчиво болшинство и предвидими политики. Другото е път за на никое място и връщането на статуквото във властта “, сподели в умозаключение социалистът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР