БСП ще проведе днес среща и с главния прокурор Сотир

...
БСП ще проведе днес среща и с главния прокурор Сотир
Коментари Харесай

БСП ще се срещне и с Цацаров за антикорупционния си проект

БСП ще организира през днешния ден среща и с основния прокурор Сотир Цацаров като част от серията диалози с представители на правосъдната система, които левицата провежда поради готвения от тях антикорупционен закон. Той би трябвало дефинитивно да бъде разискван на пленума на партията в събота и по-късно импортиран в Народното събрание.

Вчера депутатите от Българска социалистическа партия се срещнаха с представители на Върховния административен съд (ВАС), след което водачът на партията Корнелия Нинова и шефа на съда Георги Колев приказваха пред медии. Колев изясни, че има няколко забележки към плана и се надява левицата да се съобрази с тях. Нинова пък благодари на представилите на съда за задълбочения разбор на плана им. Повече четете тук.

Миналата седмица след среща на Българска социалистическа партия с най-голямата магистратска организация - Съюзът на съдиите предизвести депутатите, че без самостоятелност на Висшия правосъден съвет от политическо вмешателство битката с корупцията няма да е сполучлива. От организацията имаха три съществени рецензии към плана. За тях четете тук.

Утре следва среща на левицата с президента Румен Радев.

В плана на Българска социалистическа партия се предлага с битката по високите етажи на властта да се заеме отрасловата дирекция в ДАНС, която да бъде извадена от организацията, да има проверяващи функционалности, шефът да се назначава от президента, а членовете да се избират от Народното събрание с 2/3 болшинство.

Иначе и Министерството на правораздаването изготви собствен план за антикорупционен закон, който ще бъде обществено разискван в петък.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР