БСП ще продължава да подкрепя своя кандидат за председател на

...
БСП ще продължава да подкрепя своя кандидат за председател на
Коментари Харесай

БСП настоява на своя кандидат, изборът на председател на СОС изглежда обречен

БСП ще продължава да поддържа своя претендент за ръководител на Столичния общински съвет - Диана Тонова - и няма да поддържа подобен на ПП-ДБ (СС). Това стана ясно на конференцията на левицата в София през днешния ден.

" Времето за шикалкавенето завърши. Трябва да се откри решение. Време е ГЕРБ и " Възраждане " да излязат от землянките ", сподели водачът на Българска социалистическа партия -София Иван Таков.

И призна, че в случай че това не стане, ще се отиде на нови избори за общински съвет - на доктрина, в случай че общинските съветници не изберат ръководител в продължение на 3 месеца, кметът би трябвало да свика нов избор. На процедура сходна мярка в никакъв случай не е прилагана в новата ни история.

БСП-София е готово за това, само че е неприятен вид, призна Таков.

" Това значи градът още половин или една година да стои в спешно положение ", сподели той.  " Това решение не можем да го вземем ние. Казали сме нашето мнение още незабавно. За нас действителният резултат се разминава от формалния разгласен, по тази причина водим това дело. "

Таков разяснява и делото на Българска социалистическа партия против резултатите от локалния избор, като разгласи, че съдът е приел експертизата на Българска социалистическа партия за една шеста от секциите, която демонстрира, че в над 90% от протоколите има разминаване в подадените и регистрираните данни. Сега инспекцията се уголемява до всички секции в столицата.

" На локалните избори бяхме сами против всички. Няма да позволим нашата победа да бъде открадната посредством операции и измами. В името на честността и справедливостта ще продължаваме да се борим в съда до дъно, с цел да потвърдим тази истина ", съобщи той.

Загубилата балотажа Ваня Григорова пък повтори рецензиите на левицата към оферти от Васил Терзиев бюджт - че няма обилни промени в него, няма спомагателни средства за превоза (които кметът даде обещание в деня, в който бе оповестен проекта), и че кметът е избягал от срещата по разискването му предходната седмица.

" Г-н кмета обаче избяга. Не можеш да избягаш от проблемите ", сподели Григорова. 

ПП-ДБ (СС) към момента не желаят да договарят с ГЕРБ-СДС за поддръжка в СОС, Българска социалистическа партия видно не желаят да гласоподават за техен претендент, а гласовете на останалите по-малки партии не доближават. Поредният опит да се избере ръководител ще е този четвъртък, 25 януари, само че на този стадий и той наподобява жертван на неуспех.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР