БСП ще предложи алтернативен бюджет, опрян на три основни стълба

...
БСП ще предложи алтернативен бюджет, опрян на три основни стълба
Коментари Харесай

От БСП предлагат алтернативен бюджет

БСП ще предложи различен бюджет, опрян на три съществени стълба – обучение, приходи и сигурност. Това съобщи ръководителят на БСП-София Калоян Паргов пред Българска национална телевизия. Според него управническата стратегия на ГЕРБ е писана от служители и има чисто бюрократичен метод.

„ Очакването нещо да се случи е в края на мандата на това държавно управление, което явно няма да удовлетвори доста обществени групи, поради митингите и настояванията на хората още през цялото време ", добави той.

По неговите думи в акцията за първи път всички са влезнали в полето на Българска социалистическа партия с обещанията за приходи и високи пенсии. „ А това, което стимулира хората да гласоподават, няма да се случи незабавно ", разяснява Паргов.

Социалистът акцентира, че образованието е дълготрайна инвестиция, защото главният проблем на бизнеса е дефицитът на квалифицирана работна ръка. „ Вече на работодатели им се постанова даже да внасят чиновници извън ", изясни той. По неговите думи различният бюджет е израз на политиките.

„ По отношение на приходите – рестриктивността и консервативността в държанието на няколко към този момент държавни управления на Борисов, докара и до тези митинги. Имаме проблем с капиталовия климат. Бизнесът не вижда вероятност, успокоение, сигурност и търси други благоприятни условия отвън България ", добави той.

Според него директните задгранични вложения са на доста ниско ниво. „ Това демонстрира негативна наклонност и води до неспособност да се изпълнят и тези обществени обещания, тъй като това е обвързвано с повече пари и благоприятни условия ", посочи Паргов.

Той уточни разбор на министъра на финансите, съгласно който над половината общини имат просрочени отговорности. „ Това е притеснително и значи, че те бавят разплащането до техните снабдители на услуги, в това число и бизнеса. Над 1.2 милиарда лева е задължението на общините, като над 50% се образува от Столична община ", изясни ръководителят на БСП-София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР