БСП ще получи утре третият проучвателен мандат за съставяне на

...
БСП ще получи утре третият проучвателен мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Излъчване на правителство с третия мандат е възможно само с подкрепата на ИТН

БСП ще получи на следващия ден третият изследователски мандат за сформиране на постоянно държавно управление в границите на 46-ото Народно заседание.

За да има една група или коалиция задоволително поддръжка за кабинет в българския 240-местен парламент, се нуждае от 120 + 1 депутати. Българска социалистическа партия има 36.

Ако предположим хипотезата, че социалистите бъдат подкрепени от „ Демократична България “ (34) и „ Изправи се БГ! Ние идваме " (13), калкулаторът ни демонстрира, че се събират общо 83 гласа. Недостатъчно за кабинет.

В подобен случай главният въпрос е дали такова държавно управление, формирано с мандат на левицата, ще бъде подкрепено от хората на Слави Трифонов.
„ ИТН “ има 65 депутати в 46-ото Народно заседание.

Вкарваме ги в сметките и се получават общо 148 депутати. Напълно задоволително за съставяне на работещо болшинство.

ГЕРБ към този момент ясно обявиха, че ще бъдат в съпротива, а и от Българска социалистическа партия не ги канят за диалози.

Ако Има Такъв Народ обаче не поддържат държавно управление с третия мандат, даже и с хипотетичната поддръжка на Движение за права и свободи, се събират незадоволителните 112 депутатски гласа в пленарната зала.

Така излиза наяве, че сформиране на държавно управление с третия изследователски мандат е допустимо само с поддръжката на Има Такъв Народ. Ако не, отиваме на избори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР