БСП ще положи усилия да бъде съставен кабинет, ако това

...
БСП ще положи усилия да бъде съставен кабинет, ако това
Коментари Харесай

Гечев: Позицията на ПП за Газпром не е в интерес на България

" Българска социалистическа партия ще постави старания да бъде формиран кабинет, в случай че това е допустимо. "

Това сподели в изявление за БНР Румен Гечев от Българска социалистическа партия, замeстник-председател на парламентарната бюджетна комисия. Според него е по-добре да бъде формиран кабинет, в сравнение с да има избори.

" Българска социалистическа партия не е търговски представител нито на " Газпром ", нито на американци, нито на пакистанци. Българския бизнес не го интересува дали газът или токът идва от Пакистан, от островите Фиджи или от Канада. Това споделяме ние ", съобщи Гечев. По думите му в стопанската система ни не можем да разчитаме " на инцидентно идващи кораби и доставки ден за ден ".

Идеологизираната външнополитическа позиция на Политическа партия не е в полза на България, безапелационен е Гечев.

" Винаги, който и да е в съпротива, прави оферти, които са малко по-ларж, малко по-харесващи се на гласоподавателите, изключително в предизборна конюнктура ", разяснява заместник-председателят на Бюджетната комисия по тематиката с актуализацията на бюджета.

Според Гечев в сегашната обстановка " здравият разсъдък надвива и безусловно в последните минути Народното събрание се напряга да се извърши актуализацията на бюджета ".

" Все още сме в последния трен и в последния вагон. Все още има шансове ", акцентира Румен Гечев по отношение на периодите за пенсиите и дали ще могат да бъдат получени в променения им размер на съответните дати през юли.

" Няма проблеми механически да бъде изплатено в идващите дни, да има второ заплащане. "

В краен случай това ще се случи през август, посочи той.

Във връзка с повдигането на дълга Румен Гечев уточни, че 9-10 милиарда звучи стряскащо и притеснително, само че по отношение на брутния вътрешен артикул дългът ни е най-ниският в целия Европейски Съюз – под 25%.

За рецензиите на ГЕРБ за дълга Гечев отговори:

" Това е безусловно същият дълг, с който те оставиха стопанската система на България. При ГЕРБ беше подсилен дългът. "

Дългът на един български жител е 4 000 – 4 500 лв., посочи Гечев в предаването " Преди всички ", като оспори изнесени от ГЕРБ данни в тази посока.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР