БСП ще опита да реализира третия мандат, няма да го

...
БСП ще опита да реализира третия мандат, няма да го
Коментари Харесай

Нинова: Връщаме мандата в петък, ако НС не приеме управленската ни програма

БСП ще опита да осъществя третия мандат, няма да го върне на президента несбъднат, реши Националният съвет на партията с 96 гласа „ за “, 15 – „ срещу “ и двама въздържали се, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Открито и почтено водихме договаряния за сформиране на държавно управление. През последната седмица изработихме управническа и законодателна стратегия за идващите 6 месеца. Ако програмата събере болшинство от 121 индивида най-малко, на идващия ден внасяме претендент за министър председател, той ще бъде Асен Василев. Ако програмата не събере болшинство, връщаме мандата несбъднат в петък, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Ще внесем и план за решение за удължение периода на работа на Народно събрание предвид на значимите и незабавни решения, сподели още Нинова.

Още не сме говорили за министри, първо внасяме програмата. Политиките са преди всичко, по-късно ще се търсят хората, които ще извършват тези политики, посочи още Нинова.

Тя изброи и точките в програмата, по които ще се работи.

Първо продължаваме битката с корупцията, в програмата се съдържа антикорупционно законодателство, избор на КПКОНПИ и за неин ръководител Бойко Рашков, съобщи Нинова. Второ, в икономическата част закони и ограничения за стабилизиране на стопанската система. Трето, поддръжка на фамилиите и семействата в тежките месеци. Четвърто, закони да се одобряват по Плана за възобновяване и резистентност. Очакваме програмата да бъде подкрепена от болшинство, институционално и отговорно за законите, които да се одобряват в идващите месеци, сподели още Нинова. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР