БСП ще информира ЕС за опита за покушение от ГЕРБ

...
БСП ще информира ЕС за опита за покушение от ГЕРБ
Коментари Харесай

Румен Гечев: Ще информираме ЕС за покушението на ГЕРБ срещу политическата система

БСП ще осведоми Европейски Съюз за опита за нападение от ГЕРБ против политическата система на България. Това съобщи националният представител от ПГ на ''БСП за България'' и член на комисията по бюджет и финанси Румен Гечев в изявление за радио ''Фокус''. По негово мнение Европа няма да остане безучастна на тази политическа надменност на ръководещите в София.

,,На всички към този момент е ясно, че прокламираното другарство на господин Борисов с партиите-посестрими на ГЕРБ в Европейската национална партия няма да го избави в тази обстановка. Напразни са очакванията на ръководещите от ГЕРБ и техните ръководители, че имат кой знае какъв тил в Европа и ще ги покриват, ще имат някакъв чадър над това безредие, което се канят да извършат в България – 11 пъти да понижат финансирането на опозицията и на всички партии в България'', изрази мнение професорът.

По думите му главната цел на ръководещите е опозицията - левицата, защото ГЕРБ са в ръководството и пред цяла Европа демонстрират, че могат да се оправят без дотации, откакто са натрупали 20-ина милиона лв. в депозити.

,,Това значи, че те имат други източници на финансиране. И по този въпрос ще се обърне внимание в идващия период'', разяснява проф. Гечев.

Той съобщи, че Българска социалистическа партия ще отиде на локални избори и това предложение на ГЕРБ няма да ги спре.

,,БСП е на политическия терен 130 години. Това е партия, която е преследвана от закона, членовете ѝ са осъждани на гибел, къщите на членове на партията са изгаряни. Така че доста по-големи мракобесници от сегашните ръководещи са се опитвали да я задушат. Няма да им се получи и този път номерът, само че е срамно, че ръководещата коалиция, която претендира да води страна от Европейския съюз в посока хармонизиране с европейските практики и съгласуване с европейските политики, прави нещо, което съм сигурен, че ще стресне Европа. Такъв удар в страна от Европейския съюз – да спреш финансирането на опозицията преди изборите, не познавам подобен случай “, безапелационен бе проф. Гечев.

Той посочи, че Българска социалистическа партия ще гласоподава срещу предлагането на Министерски съвет.

,,Няма по какъв начин да гласуваме решение, което опонира на здравия разсъдък, опонира на европейските практики и е искрено антидемократично. Българска социалистическа партия не може да си разреши лукса да предава ползите на своите избиратели'', заключи националният представител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР