БСП ще гласува против правителство с мандата на ГЕРБ, но

...
БСП ще гласува против правителство с мандата на ГЕРБ, но
Коментари Харесай

БСП разкри условията, при които ще подкрепи кабинет на „Има такъв народ“

БСП ще гласоподава срещу държавно управление с мандата на ГЕРБ, само че може да поддържа кабинет, повдигнат от „ ИТН ” без да взе участие в него. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг след извършения през днешния ден пленум на партията, съобщи.

По думите на Нинова левицата ще организира съвещания с „ ИТН ” и е подготвена да поддържа държавно управление на партията на Слави Трифонов, в случай че бъдат изпълнени няколко условия.

„ Българска социалистическа партия ще даде поддръжка при следните условия. На първо място, бързи и поредни дейности за понижаване на пандемията. Второ, битка с корупцията, подсилване на самостоятелната правосъдна система и медиите и възобновяване на парламентаризма. Трето, справедлива и задълбочена проверка на положението на бюджета. ”, означи Нинова.

По думите и четвъртото изискване е обвързвано с прозрачността на процеса на договаряне на оперативните стратегии с Европейски Съюз за програмния интервал 2021-2027 година и показване на модифициран Национален проект за възобновяване и резистентност. На пето място тя сложи изменение в изборното законодателство.

Тя съобщи, че в случай че ако партията, която предлага държавно управление или излъчения от него кабинет считат да реализират дейности по своя самодейност или на свои съдружни сътрудници, които опонират на главните политически ориентири или предизборни задължения на Българска социалистическа партия, тя няма да получи поддръжка от страна на левицата.

„ Ако Българска социалистическа партия получи мандат - Националният съвет ще вземе решение ", безапелационна бе Нинова.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Българска социалистическа партия ще поддържа за втори мандат президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова. Решението бе подкрепено със 122 гласа " за ", 0 " срещу " и 9 " въздържал се ".

„ Формираме работна група от 5 индивида, които да стартират диалози с президента и вицепрезидента за формулата за явяването им. Предстои да се утвърди обсега на тези политики. Отчетохме като обща неточност, че не издигнахме по-рано кандидатурата на Румен Радев ”, означи Нинова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР