БСП се включва като съвносител във вота на недоверие към

...
БСП се включва като съвносител във вота на недоверие към
Коментари Харесай

БСП се включва като съвносител във вота на недоверие за енергетика

" Българска социалистическа партия се включва като съвносител във вота на съмнение към държавното управление за бранш " Енергетика ", само че ще добави още претекстове, с цел да се очертае цялостната картина за проблемите в енергетиката. Даваме нашите подписи ", заяви след извършено взаимно съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и парламентарната група водачът на социалистите Корнелия Нинова.
Българска социалистическа партия ще добави в претекстовете решението за подаяние на двата нуклеарни реактора, дейностите, свързани с анулация на концесията на пристанище " Росенец " и следствията за цените на петрола и още проблематични точки, които дават цялостната картина в бранша.
Ние от години се борим за отбрана на енергийната ни сигурност и опазване работните места на хората, напомни Нинова.
По думите й има задоволително причини за избор на съмнение. " С дейностите си ръководещото болшинство в действителност поставя кръст на българската енергетика. Най-малкото, което можем да желаяме е избор на съмнение и понасянето на политическа отговорност за това, което се случва ", разяснява Нинова.
" ГЕРБ и Бойко Борисов непрекъснато подлагат на критика решенията на ПП-ДБ, само че единствено лицемерно и за пред света. Ако рецензиите им са откровени и желаят развиването на страната да върви по-добре - да поддържат вота ", прикани тя.
Нинова е безапелационна, че ръководещите са се провалили във всичките си цели, които обявиха още от началото. " Чуваме от Борисов, че правосъдната промяна вървяла добре. А резултатите? Висш съдебен съвет е същият, промяната на основния прокурор е  без резултат, Инспекторатът е същия, не слушам да има обвинителни актове и неоправдателни присъди за корупция по високите етажи на властта. В КПКОНПИ нещо да се е трансформирало? Това ли е промяната им? ", попита Нинова. Съдебната промяна им беше прийом да овладяват правосъдната система, нищо друго, посочи тя.
Според нея същото е и с другите два целта на ръководещите - по Шенген придвижване няма, а влизането в Еврозоната се отсрочи. Не си правят работата добре, оставка и да си вървят, отсече Нинова.
Тя акцентира, че за разлика от тези цели на ръководещите, за Българска социалистическа партия са значими и политиките, свързани със положението на стопанската система, обществената политика, проблемите с обедняването, положението на бюджета. Самите управляващи  дават тревожни сигнали за бюджета, неслучайно го отложиха за след изборите, с цел да не лъсне истината, че ще подвигат налози и ще режат обществени придобивки ", уточни Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР