БСП се събуди в кошмара си дали е за или

...
БСП се събуди в кошмара си дали е за или
Коментари Харесай

Оставката на Янев възбуди кошмара на БСП

БСП се разсъни в кошмара си дали е " за " или " срещу " евроатлантическата ориентировка на страната в пленарната зала поради дебатите по оставката на военния министър Стефан Янев и избирането на посланика ни в НАТО Драгомир Зарков за негов правоприемник.



Шефът на комисията по защита и изключително предан на вицепремиерка и шефка на левицата Корнелия Нинова Атанас Зафиров отбрани рокадата в Министерския съвет поради различията сред премиера Кирил Петков и Янев без да разкрива за какво алените не са били съгласни проф. Тодор Тагарев да оглави МО, главният конкурент на Нинова в самата партия Крум Зарков не спести рецензиите си към политиката на кабинета.

Припомняме, майката на Зарков - журналистът Ани Заркова, бе част от инициативния комитет по издигането на Румен Радев за втория му мандат като президент. А самият държавен глава остро разкритикува промяната на Янев.

" Промяната на министъра на защитата в подобен миг на война би трябвало да е доста съществено премислена, а претекстовете ви са незадоволителни ", скочи Зарков на Петков. И продължи:

" Типично е за мощно разграничените общества да се търсят избрани думи, сакрализирани понятия, които умишлено да нареждат в единия или другия лагер и нюансите да се считат за неприемливи. От Освобождението до момента русофобство и русофилство избуява в политиката. И в този момент русофилите не одобряват, че Русия стартира война, макар очевидния факт, а русофобите не се замислят даже, че за военния, за генерала, тази дума " война " има друго значение. Както моряците не приказват за корабокрушения. Но те се случват. И война избухна. Най-важното в този момент ни е единение, а то се реализира сред нас с диалози, а сред нашите решения и народа - с единни позиции и престижи, които да ги показват. Решението ви не води до единство, а до още една тематика, която да се разисква отсега нататък. Стефан Янев е човек, построил престиж ", подсети Зарков.

Следващият министър ще е подложен в доста мъчно състояние, предизвести още той.

Петър Николов от ГЕРБ обаче употребява случая, с цел да попита дали Българска социалистическа партия е европейска партия или е партия, застинала в 45-те години комунистическа власт в България.

" Тези от вас, които към момента се определяте като десни... Затова ви казахме, че вършиме историческа неточност. Защото с тази коалиция вие вкарахте в ръководството на България една партия, която постоянно ще слага съветските ползи над българския народен интерес. Това й е природата. Изхвърлете тази партия от тази обединението ", прикани герберът.

А дебатът стигна до Георгиевските лентички на реверите на министри в кабинета " Петков ": " Във вашия Министерски съвет има министри, снимали се с Георгиевски лентички - министри, които не пазят българския народен интерес ", сподели Николов. А Зарков не му остана задължен, като подсети, стъпвайки върху политиката на някогашния водач на Българска социалистическа партия и сегашен президент на ПЕС Сергей Станишев:

" Министър на Българска социалистическа партия е подал молбата за участие на България в Европейски Съюз и министър-председател на Българска социалистическа партия е подписал влизането на България в Българска социалистическа партия ".

Червеният народен представител съобщи още, че за ГЕРБ хранителната среда била ровенето в предишното. " Българска социалистическа партия е партия на бъдещето, тъй като социалистическата концепция е съвременна и жива. А по отношение на вашето бъдеще - търсете различен кон, тъй като този умира ", разяснява Зарков.

Дебатът за историята и бъдещето на Българска социалистическа партия се случи пред очите на ръководителя на Столетницата Корнелия Нинова, само че вицето на Кирил Петков не взе отношение нито един път.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР