БСП се събира на пленум утре в парк хотел Москва,

...
БСП се събира на пленум утре в парк хотел Москва,
Коментари Харесай

БСП с извънреден конгрес седмица преди Задушница

Българска социалистическа партия се събира на пленум на следващия ден в парк хотел " Москва ", с цел да свика ексклузивен конгрес по предложение на водача си Корнелия Нинова. 

Висшият конгрес е плануван за 28 октомври, макар късия период за подготовка, тъй като на 4 ноември е Архангелова задушница. Решението за привикване на конгрес е изненадващо, тъй като партията към този момент организира един при започване на годината, а и съгласно устава й допустимо най-краткият период от 14 дни се ползва единствено " за взимане на решения по неотложни въпроси ". Според Нинова такива в този момент са бюджет 2018 и идното Председателство на страната ни.

На конгреса отчет ще изнесе водачът на ПЕС Сергей Станишев. Според вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия обаче всичко това не е нужно да се случва на ексклузивен конгрес.

Нинова демонстрира мускули, показва мощ и се пробва с изпреварващ ход да обезврежда съперниците си в партията, настояват съперници на водача в алените редици. В обкръжението на ръководителя на Българска социалистическа партия царяла суматоха, че опозицията " замисля нещо " в скоро време.

За да активизира структурите, преди дни Нинова разгласи старт на подготовката за локални избори и вота за евродепутати през 2019 година Същата цел има и изключителния конгрес, стягане на редиците и изпускане на парата, с цел да се тушира напрежението в организациите по места. 

Огромно неодобрение зрее в Българска социалистическа партия против смяната, която забрани да се съчетават високи партийни постове с депутатски места. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР